Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Η Χίος στους γαστρονομικούς θησαυρούς του National Geographic

«Κάτω από την κυρίαρχη ομπρέλα της μεσογειακής διατροφής, τα νησιά της Ελλάδας διαθέτουν μερικά από τα πιο υγιεινά και πιο νόστιμα φαγητά στον κόσμο, με ελάχιστα λιπαρά και εξαιρετικό ελαιόλαδο». Με αυτά τα λόγια το National Geographic, επιχειρεί να περιγράψει τον διατροφικό πλούτο των νησιών της Ελλάδας, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνει και τη Χίο......


Στο κείμενο του αναφέρει:

«Η Χίος είναι γνωστή για τη μαστίχα, μια φυσική ρητίνη δέντρων που χρησιμοποιείται σε όλα από φάρμακα έως τρόφιμα. Η μαστίχα περιλαμβάνεται σε τοπικά ψωμιά και γλυκά, παγωτά και γλυκές κουταλιές. Τα οχυρωμένα χωριά της νότιας Χίου αποτελούν μαρτυρία της ιστορικής διαδρομής της ρητίνης, όταν η αξία της ήταν παρόμοια με εκείνη του χρυσού και αυτοί οι μικροσκοπικοί οικισμοί έπρεπε να αμυνθούν από τους εισβολείς. Η Χίος έχει μερικά από τα ωραιότερα πορτοκάλια και μανταρίνια στον κόσμο, με τα εσπεριδοειδή της να πωλούνται στο εμπόριο όπως γλυκό λεμόνι. Τα μανιτάρια, το τυρί και τα ζυμαρικά είναι επίσης τυπικά στην τοπική κουζίνα.
Στην πόλη της Χίου: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Χίο, συμπεριλαμβανομένων των αγορών στην αγορά της οδού Απλωταριάς. Επισκεφθείτε το Κάστρο της Χίου ή το Βυζαντινό Μουσείο».

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου