11 ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
Η χρονιά που φεύγει είναι σίγουρο ότι δεν θα λείψει σε πολλούς. Κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά για τον τόπο μας έφερε δυσμενείς εξελίξεις......
Στην εκπνοή του 2016 δεν μπορεί κανείς παρά να ελπίζει πως η νέα χρονιά δεν θα κουβαλάει στις αποσκευές της το προσφυγικό σε έξαρση, πυρκαγιές ή την οικονομία του νησιού σε βαθιά ύφεση.
Με την αισιοδοξία και την ελπίδα που φέρνει πάντα μαζί του κάθε τι καινούργιο, οι εκλεγμένοι στους θώκους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέτουν τους στόχους για τη νέα χρονιά που ανατέλλει. Κοινή συνισταμένη, η ολοκλήρωση των έργων υποδομής.
ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ
(Αντιπεριφεριάρχης)
Οδικό δίκτυο – Κολέγιο – φράγμα Κόρης Γεφύρι – αεροδρόμιο
«Το 2017, με αυξημένους πόρους που εξασφαλίσαμε, θα συνεχίσουμε τη συστηματική δουλειά αναβάθμισης του οδικού δικτύου. Θα ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο της μετατροπής του Κολλεγίου σε σύγχρονο διοικητήριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εξοικονόμηση πόρων από ενοίκια, αναβάθμιση υπηρεσιών, καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ακόμη θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με συνεχή παρακολούθηση για να ολοκληρωθεί, επιτέλους, το φράγμα Κόρης Γεφύρι. Θα δώσουμε όσες μάχες χρειαστεί για να ξεκινήσει επιτέλους το έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου μας.
Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά την περιφερειάρχη μας, τους συνάδελφους αντιπεριφερειάρχες, το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και τους εργαζόμενους και εργαζόμενες σε όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε. Χίου. Όλοι μαζί προσπαθούμε και θα προσπαθήσουμε για το κοινό καλό».
Μ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ
(Δήμαρχος Χίου)
Το μεταναστευτικό να πάψει να μας απορροφά
«Στον οικονομικό τομέα στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Για τη χρονιά που έρχεται, θέλουμε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας, προχωρώντας παράλληλα σταθερά και χωρίς καμιά υποχώρηση στην υλοποίηση των έργων υποδομής που ήδη έχουν δρομολογηθεί.
Αναφορικά με το προσφυγικό ελπίζουμε οι γεωπολιτικές συνθήκες, όπως και οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, να βοηθήσουν ώστε να βγει το θέμα αυτό από τα πρώτιστα με τα οποία ασχολείται ο Δήμος.»
ΔΗΜ. ΚΑΡΑΛΗΣ
(Αντιδήμαρχος Τουρισμού)
Αγορές στόχοι η Βόρεια Ελλάδα και η Κωνσταντινούπολη
«Για το 2017 έχουμε θέσει ως προτεραιότητες:
- Προβολή της Χίου στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας με την οποία υπάρχει συχνή και οικονομική συγκοινωνία, όπως επίσης και στην αγορά της Κωνσταντινούπολης για διεύρυνση της αγοράς της Τουρκίας.
- Αναβάθμιση της online παρουσίας των τοπικών επιχειρήσεων μέσω προγράμματος ευαισθητοποίησης.
- Παροχή εργαλείων σε εταίρους από το εξωτερικό, όπως tour operator και ταξιδιωτικά γραφεία, για την ανάπτυξη συνεργασιών με τις τοπικές επιχειρήσεις.
- Στήριξη της εξωστρέφειας και των προσπαθειών για προσέλκυση απευθείας πτήσεων από τις ευρωπαϊκές αγορές. Συμμετοχή σε εκθέσεις και εκδηλώσεις.
- Στήριξη των τοπικών εκδηλώσεων που προσελκύουν επισκέπτες στη Χίο.
- Βελτίωση και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος π.χ. πεζοπορικές διαδρομές, ξεναγήσεις, βελτίωση τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων, εξοπλισμός και προσβασιμότητα τουριστικών περιοχών και παραλιών.
- Περαιτέρω βελτίωση των υποδομών στις πύλες εισόδου. Τοποθέτηση 2ου στεγάστρου στο Τελωνείο, ένταξη του κτηρίου παλιάς ιχθυόσκαλας στο πρόγραμμα Leader.
- Συνέχιση της καλής συνεργασίας με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της τουριστικής αγοράς.»
ΣΤΡ. ΓΔΥΣΗΣ
(Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών)
Ρευστότητα και εκπόνηση μελετών
«Στόχος στα οικονομικά είναι να διατηρηθεί η ρευστότητα που έχουμε αυτή τη στιγμή στον Δήμο και να μην δημιουργηθούν προβλήματα από την περικοπή των χρηματοδοτήσεων.
Αναφορικά με τον προγραμματισμό, στόχος μας είναι η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το ΕΣΠΑ, και η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων έργων. Για να γίνει αυτό απαραίτητες είναι οι μελέτες. Η εκπόνηση μελετών, που θα μας παρέχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα ένταξης σε προγράμματα και χρηματοδότησης των έργων, είναι βασικός στόχος».
Β. ΠΟΤΑΜΟΥΣΗ
(Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος)
Ανάδειξη Πινακοθήκης, πιστοποίηση μονοπατιών, καταγραφή αδεσπότων
«Στον πολιτισμό η περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργατικών δράσεων με πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, οι οποίες έχουν αρχίσει ήδη να έχουν θετικό πρόσημο παράγοντας πολιτιστικό έργο και αναδεικνύοντας την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας. Η βελτίωση της λειτουργίας και η ανάδειξη της Δημοτικής Πινακοθήκης και σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μας η οργάνωση δράσεων για τη θερινή περίοδο.
Στο περιβάλλον η υλοποίηση των μελετών που συντάχθηκαν για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Η, σε συνεργασία με το τμήμα Τουρισμού, ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης των μονοπατιών και η ανάδειξη-αξιοποίηση τους . Στο τομέα της κτηνοτροφίας να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τους κτηνοτρόφους. Τέλος στον τομέα των αδέσποτων η ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τη νομοθεσία.»
Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
(Αντιδήμαρχος Πρόνοιας)
Κέντρο Κοινότητας και κανένας Χιώτης χωρίς φαγητό
«Βασικότερος στόχος είναι η δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας με αντίστοιχες προσλήψεις 7-8 ατόμων. Σε αυτό θα συμπληρωθεί χρηματοδότηση για το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς και για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.
Δημιουργία Μητρώου και ένταξη του Δήμου Χίου στο πρόγραμμα του ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Μετεγκατάσταση Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών εντός πόλης, από το Χαλκειός που βρίσκεται τώρα, καθώς και μετεγκατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών της Πρόνοιας σε άλλο κτίριο εκτός του REX.
H αξιοποίηση για προνοιακούς σκοπούς χρηματοδοτήσεων από κληροδοτήματα κ.λπ για έκτακτες περιπτώσεις.
Και τέλος επιδίωξη μας είναι το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) ναι είναι σταθερό στη Χίο, σε μηνιαία βάση, να αντιστοιχούν τα τρόφιμα σε 8 μέρες τον μήνα ώστε, σε συνδυασμό με τα συσσίτια της Μητρόπολης, να μη αφήνουν κανένα συμπολίτη μας χωρίς φαγητό.»
ΑΠ. ΤΖΙΩΤΗΣ
(Πρόεδρος ΔΕΥΑΝΧ )
Να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες υδροδότησης
«Μέσα σε μια τόσο δύσκολη και αβέβαιη χρονιά από πλευράς βροχοπτώσεων οι στόχοι μας δεν είναι άλλοι από το να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες υδροδότησης του νησιού.
Έχουμε σε προτεραιότητα την εγκατάσταση αφαλάτωσης απέναντι από τη ΔΕΗ. Πήραμε την υδρολογική μελέτη και την άδεια εγκατάστασης που είναι απαραίτητη για την ένταξη και μένει η περιβαλλοντική μελέτη. Αν ο κ. Χαρίτσης μας βοηθήσει να ενταχτεί το έργο στο ΠΕΠ, θα εγκαταστήσουμε το εργοστάσιο αφαλάτωσης, που θα είναι καθοριστική η συμβολή του στην υδροδότηση τα επόμενα χρόνια.
Στόχος μας ακόμη είναι να πιέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε μέχρι τον Μάρτη να παραδοθεί το φράγμα Κόρης Γεφύρι και το Υπουργείο να εντάξει στο πρόγραμμα του τα έργα άρδευσης. Παράλληλα να προχωρήσει το έργο της ύδρευσης από τον Κατράρη για τη Νότια Χίο, η εγκατάσταση φωτοβολταικών σε αντλιοστάσια και η εφαρμογή της έκπτωσης 10% επί των τιμολογίων ύδρευσης στους συνεπείς καταναλωτές.»
ΙΑΚ. ΑΜΥΓΔΑΛΟΣ
(Πρόεδρος ΕΤΑ Χίου)
Νέες θέσεις εργασίας μέσω δράσεων του leader
«Μετά από μια μεγάλη προετοιμασία το 2017 θα «τρέξουν» οι προσκλήσεις της ΕΤΑΧ για χρηματοδότηση, μέσω leader, επιχειρήσεων και επενδύσεων. Στόχος είναι μέσα στο έτος να δημιουργηθούν, με τις παραπάνω επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας στο νησί. Ταυτόχρονα, όσο χρονοβόρα και να είναι τα δημόσια έργα, η πρόκληση είναι να έχει ξεκινήσει η υλοποίηση αυτών που έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα μας.»
ΠΑΝΤ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ
(Πρόεδρος Νομικού Προσώπου)
Αγνώριστο Κολυμβητήριο – Βρεφονηπιακός στα Μαστιχοχώρια
«Για το 2017 στοχεύουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών σε όλες τις δομές. Στο Κολυμβητήριο με την προμήθεια μηχανήματος ελεγχόμενης εισόδου και τον εφοδιασμό των χρηστών με τις απαραίτητες κάρτες, με την προσθήκη του υπαλληλικού προσωπικού (ναυαγοσώστες, νοσηλευτές κ.λπ.) και την αδειοδότηση. Σε ένα μήνα περίπου θα αλλάξει άρδην ότι ξέραμε μέχρι σήμερα για τη λειτουργία του. Στόχος μας είναι να το αξιοποιήσουμε συνολικά κι όχι μόνο τους χώρους πέριξ των δεξαμενών.
Στους παιδικούς σταθμούς προκρίνουμε τη μεταστέγαση από το Βερβεράτο στο Χαλκειός, την αύξηση της δυναμικότητας των υπολοίπων παιδικών σταθμών, όπου είναι δυνατόν, την ένταξη του κτιρίου της Καλουτά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, καθώς και την ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού για τα Μαστιχοχώρια.
Στους αθλητικούς χώρους θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα στην Καλλιμασιά, ενώ για τις παιδικές χαρές στοχεύουμε στην ένταξη τους σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.»
Γ. ΚΕΡΜΠΑΤΣΟΣ
(Πρόεδρος ΔΗΚΕΧ)
Εκσυγχρονισμός Υδροθεραπευτηρίου και άριστη ποιότητα υπηρεσιών
«Η μείωση της επιχορήγησης της ΔΗΚΕΧ από τον Δήμο κατά 33% τα δύο τελευταία χρόνια, δεν επιτρέπει στην Επιχείρηση να αναπτύξει νέες δομές και υπηρεσίες. Η προσπάθεια για τη νέα χρονιά θα είναι να διατηρηθεί η άριστη ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι 2 πρότυποι βρεφονηπιακοί μας σταθμοί, το ΚΔΑΠ, το ΚΗΦΗ, το «Βοήθεια στο Σπίτι», το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το θερινό σινεμά, το ανοικτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και το Υδροθεραπευτήριο στα Αγιάσματα, με προσεκτική οικονομική διαχείριση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με τον Δήμο, να βρεθούν πόροι για επέκταση της δυναμικότητας του βρεφονηπιακού σταθμού «Νερομπογιές και Νότες» στο Βαρβάσι με την ανέγερση ορόφου καθώς και εκσυγχρονισμός των υποδομών στο Υδροθεραπευτήριο σε συνάρτηση με την αύξηση της παροχής του ιαματικού νερού, με καλλιέργεια της πηγής.»
ΣΩΚ. ΣΥΡΙΩΔΗΣ
(Πρόεδρος ΔΙΑΝΟΧ)
Από ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ και Κέντρο Μηχανικής Διαλογής
«Η ΔΙΑΝΟΧ θέλει να προχωρήσει η χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ για να μπορέσουμε να προβούμε στην αναβάθμιση του ΧΥΤΑ και τη μετατροπή του σε ΧΥΤΥ. Ταυτόχρονα επιδίωξη μας είναι να ξεκινήσει η κατασκευή του Κέντρου Μηχανικής Διαλογής Απορριμμάτων και η κατασκευή της μονάδας κομποστοποίησης οργανικών. Επίσης θέλουμε να συνεχίσουμε με πρωτοπόρες ενέργειες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση δημοτών σε θέματα Ανακύκλωσης.»
Πηγή:www.politischios.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου