«Οι επιτυχίες τις Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών σε όλα τα επίπεδα πρέπει να αντικατοπτρίζονται στην τιμή προς τον παραγωγό», ανέφερε σε δηλώσεις του στην «Α» ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. Γιώργος Τούμπος, αιτιολογώντας την αύξηση του 1,5 ευρώ ανά κιλό παραδιδόμενης μαστίχας στις 5 πρώτες κατηγορίες ......
Θύμισε ότι το 2016 που ήταν καλή χρονιά για την Ένωση, με κέρδη 460.000 ευρώ, αποφασίστηκε η διανομή «πλεονάσματος» τον Σεπτέμβρη, δίνοντας 1,6 ευρώ ευρώ ανά κιλό μαστίχας, στον κάθε παραγωγό, ενώ φέτος εκτιμήθηκε ότι παρά τα προβλήματα που υπήρξαν στην παραγωγική διαδικασία, λόγω των βροχών του καλοκαιριού, στο τέλος, επειδή ο καιρός ήταν καλός τον Σεπτέμβρη και συνεχίστηκε η παραγωγή, αυτό συνέβαλε στο να μην υπάρξει μεγάλη μείωση της παραγόμενης ποσότητας μαστιχιού.
Ωστόσο αναγνωρίζοντας ότι ποιοτικά θα υπάρξουν προβλήματα, λόγω των επιπλέον δυσκολιών στον καθαρισμό της μαστίχας, αποφασίστηκε η διεύρυνση των ορίων ελέγχου σε κάποιες κατηγορίες, στις οποίες υπάγεται το μεγαλύτερο μέρος της παραδιδόμενης μαστίχας (το 70% υπάγεται στις κατηγορίες Β1 και Γ) και η Ένωση θα αναλάβει τον επιπλέον καθαρισμό της,
Ήδη ξεκίνησαν στην Ένωση οι εγγραφές για την παράδοση μαστιχιού, που θα αρχίσει στις 30 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαϊου, με την πρώτη κιόλας ημέρα να γράφονται στην λίστα 140 παραγωγοί.
Πέρσι, σύμφωνα με τον Γ. Τούμπο, παραδόθηκαν 153 τόνοι, με τους 7 από αυτούς να είναι από καινούργια δέντρα που μπήκαν στην παραγωγή.
πηγή:www.alithia.gr
Θύμισε ότι το 2016 που ήταν καλή χρονιά για την Ένωση, με κέρδη 460.000 ευρώ, αποφασίστηκε η διανομή «πλεονάσματος» τον Σεπτέμβρη, δίνοντας 1,6 ευρώ ευρώ ανά κιλό μαστίχας, στον κάθε παραγωγό, ενώ φέτος εκτιμήθηκε ότι παρά τα προβλήματα που υπήρξαν στην παραγωγική διαδικασία, λόγω των βροχών του καλοκαιριού, στο τέλος, επειδή ο καιρός ήταν καλός τον Σεπτέμβρη και συνεχίστηκε η παραγωγή, αυτό συνέβαλε στο να μην υπάρξει μεγάλη μείωση της παραγόμενης ποσότητας μαστιχιού.
Ωστόσο αναγνωρίζοντας ότι ποιοτικά θα υπάρξουν προβλήματα, λόγω των επιπλέον δυσκολιών στον καθαρισμό της μαστίχας, αποφασίστηκε η διεύρυνση των ορίων ελέγχου σε κάποιες κατηγορίες, στις οποίες υπάγεται το μεγαλύτερο μέρος της παραδιδόμενης μαστίχας (το 70% υπάγεται στις κατηγορίες Β1 και Γ) και η Ένωση θα αναλάβει τον επιπλέον καθαρισμό της,
Ήδη ξεκίνησαν στην Ένωση οι εγγραφές για την παράδοση μαστιχιού, που θα αρχίσει στις 30 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαϊου, με την πρώτη κιόλας ημέρα να γράφονται στην λίστα 140 παραγωγοί.
Πέρσι, σύμφωνα με τον Γ. Τούμπο, παραδόθηκαν 153 τόνοι, με τους 7 από αυτούς να είναι από καινούργια δέντρα που μπήκαν στην παραγωγή.
πηγή:www.alithia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου