Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Συμμορίες ανηλίκων πίσω από επτά κλοπές στην Ηλεία

Όλο και χαμηλώνει ο ηλικιακός δείκτης στην εγκληματικότητα που μαστίζει τον νομό....

Όλο και χαμηλώνει ο ηλικιακός δείκτης στην εγκληματικότητα που μαστίζει την Ηλεία, όπως προκύπτει από την εξιχνίαση επτά κλοπών που είχαν γίνει τους τελευταίους 14 μήνες σε διάφορες περιοχές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας τις απέδωσαν σε συμμορίες πιτσιρικάδων ή μοναχικούς ανήλικους και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος εννέα αγοριών και κοριτσιών!

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές που είχαν γίνει φέτος στην Αμαλιάδα, με δράστες τρία παιδιά ηλικίας μόλις 13, 14 και 12 χρόνων! Στις 21 Ιανουαρίου του 2018, ο 12χρονος είχε κλέψει το πορτοφόλι μιας υπαλλήλου καφετέριας με μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. Στις 26 Φεβρουαρίου φέτος, ο 13χρονος και ο 14χρονος είχαν κλέψει διάφορα κοσμήματα από ένα σπίτι και στις 10 Μαΐου οι τρεις ανήλικοι μαζί είχαν αρπάξει κοσμήματα αξίας 7.000 ευρώ από το σπίτι μιας γυναίκας!

Ένα 15χρονο κορίτσι αποκαλύφθηκε ότι είναι η δράστιδα της κλοπής του πορτοφολιού μιας γυναίκας με έγγραφα και μικρό χρηματικό ποσό, που είχε γίνει πριν από τρεις μήνες μέσα από το γραφείο της στην Αμαλιάδα. 

Την ίδια περίοδο, είχαν κάνει φτερά 4.700 ευρώ από το σπίτι μιας ηλικιωμένης στην κοινότητα Καλαθά Ηλείας και αποκαλύφθηκε ότι τα είχαν κλέψει δυο νεαροί ηλικίας 19 και 17 χρόνων, που την είχαν βρει στην αυλή και την κράτησαν απασχολημένη. Παρόμοια κλοπή με λεία κοσμήματα άγνωστης αξίας είχε γίνει και πριν από ενάμισι μήνα στο Κρυονέρι Ηλείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου και του 16χρονου συνεργού του.

Τέλος, προέκυψε ότι ένας 22χρονος είχε διαπράξει πριν από ένα χρόνο την κλοπή ειδών εξοπλισμού από ένα κατάστημα στην Αμαλιάδα, ενώ στις 8 Μαΐου του 2018 αποπειράθηκε να διαρρήξει και ένα σπίτι χωρίς να τα καταφέρει. Για όλες αυτές τις υποθέσεις σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος των δραστών, αλλά και των γονέων των ανήλικων οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους. Όλες διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου