Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Τραμπ για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα: Μας ζήτησαν να επιστρέψουν στο διάλογο

Κινέζοι αξιωματούχοι επικοινώνησαν με Αμερικανούς κατά την διάρκεια της νύχτας, είπε σήμερα το πρωί από την G7 ο πρόεδρος των ΗΠΑ....

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Κίνα ήλθε σε επαφή με αμερικανούς αξιωματούχους αρμόδιους για τις εμπορικές σχέσεις την νύκτα για να γνωστοποιήσει ότι θέλει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι αυτό είναι μία καλή είδηση για τον κόσμο.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 (Ομάδα των 7), ο Τραμπ χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ μεγάλο ηγέτη και πρόσθεσε ότι δέχεται με ικανοποίηση την επιθυμία του για την επίτευξη συμφωνίας και για ηρεμία.

Ο σινο-αμερικανικός εμπορικός πόλεμος που κλιμακώνεται τους τελευταίους μήνες οξύνθηκε αιφνιδίως την Παρασκευή, όταν το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον επέβαλαν περαιτέρω δασμούς στις εξαγωγές της άλλης πλευράς.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι οι συνομιλίες σχετικά με την φορολόγηση από την Γαλλία των εσόδων των ψηφιακών κολοσσών θα καθορίσει εάν οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς στο γαλλικό κρασί. Οι σχετικές συνομιλίες στο πλαίσιο της G7 θα διεξαχθούν αργότερα σήμερα.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι έχει την αίσθηση πως η Ιαπωνία θα συνομολογήσει εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρόεδρος και ο πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε έχουν συμφωνήσει επί της αρχής για μία αμερικανο-ιαπωνική εμπορική συμφωνία.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου