Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Σηκώνεται... το Κέντρο Έρευνας για τη Μαστίχα Χίου

Σε λίγο καιρό η Μαστίχα θα χει τον δικό της ερευνητικό Οργανισμό, όπως σημειώνει ο Πρόεδρός της, Γιώργος Τούμπος, αναρτώντας την φωτογραφία που αποτυπώνει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κέντρο Έρευνας που κατασκευάζεται σε οικοπεδικό χώρο της ΕΜΧ στην Καλλιμασιά.....


Το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας είναι ένα έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ,  που χρηματοδοτείται στο 51% του προϋπολογισμού του από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω ΕΣΠΑ,   και στο υπόλοιπο 49% από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 2ετίας (ξεκίνησε στις αρχές του 2019).
"Χωρίς να το αντιλαμβανομαστε οι περισσότεροι αλλά εκούσια ή ακούσια γινόμαστε όλοι,κομμάτι ενός μοναδικού suceess story!", σχολιάζει ο κ. Τούμπος.

Στόχος του Κέντρου είναι να  γεφυρώσει την ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής και να παραχθούν καινοτόμα προϊόντα, τα οποία θα πωλούνται με υπεραξία και ταυτόχρονα θα ενσωματώνουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.


Στο Κέντρο, εκτός της η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, συμμετέχουν επίσης  η θυγατρική της Mediterra και ερευνητικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της έρευνας για τη μαστίχα (η Iasis Pharma, η Farma Group και η Φάρμα Γνώση (spin-off εταιρεία της Φαρμακευτικής Σχολής Αθήνας).

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου