Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

Οριστική απόφαση για απεργία της ΠΝΟ στις 3 Σεπτέμβρη

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων στις 3 Σεπτεμβρίου με προοπτική κλιμάκωσης οριστικοποίησε χθες η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ)......


Η απόφαση για απεργία από την ΠΝΟ, είχε ληφθεί στις 26 Ιουλίου και επικυρώθηκε χθες, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) για αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η αρνητική μέχρι σήμερα συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων "καλοθελητών" για τη δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας, προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών.

Οι προσπάθειες αυτές, στο πλαίσιο καθαρού εκβιασμού σε βάρος των ναυτεργατών και παραπλάνησης της κοινής γνώμης, όχι μόνο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Γνωρίζει πολύ καλά η κοινωνία ότι αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία, η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της που ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, μας έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής μας κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης».

Οι ναυτεργάτες προειδοποιούν την πλευρά τόσο των εφοπλιστικών εταιρειών όσο και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και των λιμενικών οργάνων «να μην τολμήσουν να πειράξουν ή έστω απλά να απειλήσουν τον οποιοδήποτε απεργό ναυτεργάτη, ο οποίος απλά υπακούει στις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού του οργάνου και των επί μέρους πρωτοβαθμίων οργανώσεών του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλον τον ναυτεργατικό κόσμο με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Οι όποιες απεργοσπαστικές προσπάθειες από τον οποιοδήποτε όχι μόνο θα πέσουν στο κενό, αλλά και θα καταγγελθούν δημόσια, ειδικά και επώνυμα.

Οι ναυτεργάτες ενωμένοι σαν μια γροθιά δίνουν αγώνα επιβίωσης ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της εργοδοσίας και της κυβέρνησης» καταλήγει η ΠΝΟ.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου