Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018

«Πρέπει να διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση για τη φωτιά στο Μάτι», λέει πρώην υπαρχηγός της πυροσβεστικής

«Για πρώτη φορά δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το πιο σοβαρό, θανατηφόρο και καταστροφικό φαινόμενο λόγω δασικής πυρκαγιάς» επισημαίνει ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.....

Ένα ακόμη κενό στην επόμενη μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι επισημαίνει με δήλωσή του στο protothema.gr ο πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού Ανδριανός Γκουρμπάτσης. 

Συγκεκριμένα, δηλώνει ότι θα έπρεπε να έχει δοθεί εντολή στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να διερευνηθούν με ΕΔΕ οι διοικητικές και πειθαρχικές ευθύνες, οι παθογένειες και οι στρεβλώσεις των υπηρεσιών που χειρίστηκαν την κατστροφική πυρκαγιά. 

Παράλληλα με τις ενέργειες της Δικαιοσύνης και τις μηνύσεις των οικογενειών των θυμάτων. 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γκουρμπάτση:

«Υποκριτική η στάση του Πρωθυπουργού και Υπουργών της Κυβλερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την αναζήτηση των ευθυνών κατά παντός υπευθύνου για την εθνική τραγωδία της 23 Ιουλίου 2018 στο Ν. Βουτζά και Μάτι. Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν τον τρόπο και το νομικό μέσο να αναζητηθούν οι διοικητικές ευθύνες των υπαιτίων που οδηγήσαν στο θάνατο 96 αθώους συνανθρώπους μας. 

Να παραγγείλουν προς τον ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ να διενεργήσει σχετική Διοικητική Έρευνα - ανεξάρτητη της Δικαστικής - από την οποία θα αναδειχθούν με κάθε λεπτομέρεια οι πειθαρχικές ευθύνες των υπαιτίων καθώς και οι παθογένειες, στρεβλώσεις και οι παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης. 

Ως φαίνεται όμως ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δεν το θέλουν γιατί θα πιστωθούν πολιτικά τις ευθύνες αυτές. Για πρώτη φορά δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το πιο σοβαρό, θανατηφόρο και καταστροφικό φαινόμενο λόγω δασικής πυρκαγιάς».

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου