Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Εκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. της ΕΜΧ για τις ζημιές που προκάλεσε στη νεροποντή η μαστίχα

Ανά χωριό και ανά επιτροπή οι έλεγχοι του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΜΧ, Γιώργο Τούμπο
Στις 8.30 π.μ. στο Πυργί συγκλήθηκε σύσκεψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συνεταιρισμών των Νοτιοχώρων, μετά την πρώτη πρωϊνή αποτίμηση της ζημιάς, που προκάλεσε στην παραγωγή της μαστίχας η χθεσινή νεροποντή, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι σε όλα τα χωριά η ζημιά είναι τεράστια.....


Παρά το γεγονός ότι σε κάποια χωριά (π.χ. Πυργί, Αρμόλια) οι παραγωγοί είχαν σηκώσει ήδη ένα μικρό ποσοστό από τις πίτες τις βάσεις των σχίνων, ακόμα και σ'αυτές τις περιπτώσεις κατάφεραν να γλιτώσουν ένα μικρό τμήμα της παραγωγής, μιας και η πίτα αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο του 20% της συνολικής παραγόμενης ποσότητας μαστιχιού (π.χ. υπό φυσιολογικές συνθήκες φτάνει στους 25 τόνους στο σύνολο της ετήσιας παραγωγής).

"Η ζημιά είναι τεράστια", είπε στην "Α" ο Γ. Τούμπος στις 10 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στο Πυργί,

Συνολική αποτίμηση πάντως θα γίνει το απόγευμα σε έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. της ΕΜΧ ενώ συνεργία του ΕΛΓΑ που ήδη βρίσκονται εδώ για προηγούμενες εκτιμήσεις ζημιών  καλούνται άμεσα να δούν και την χθεσινή.

Επίσης, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος,  όσον αφορά τους ελέγχους από τον ΕΛΓΑ, αποφασίστηκε να γίνουν όχι εξατομικευμένα, αλλά ανά χωριό και ανά επιτροπή.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου