Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Τσίπρας: Την κοπάνησε με το Εmbraer από τη Σύνοδο Κορυφής και πήγε Κρήτη

Ενώ έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει 1η Ιουλίου το ντιμπέιτ λόγω Συνόδου! - Συνεχίζει να χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την προεκλογική του εκστρατεία - Απόψε, σπάει μόνος του το εμπάργκο που ο ίδιος επέβαλε και πάει ΣΚΑΪ....

Με σχεδόν άδειες τις πλατείες, όπου κάνει τις προεκλογικές του ομιλίες και με τις δημοσκοπήσεις να προβάλουν ουσιαστικά διψήφιες διαφορές από τη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να τα έχει χαμένα, λίγες μόνον ημέρες προς τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της Κυριακής.

Η συμπεριφορά και οι επιλογές που κάνει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες ο κ. Τσίπρας προδίδουν τα αδιέξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ ταυτόχρονα τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις ο πρωθυπουργός φαίνεται να υπέπεσε σε ολισθήματα ή αναγκάστηκε να κάνει αναδιπλώσεις, παραδεχόμενος και ο ίδιος μάλλον τα λάθη του. Άλλωστε μόλις προ ημερών αποκαλύφθηκε ότι ζήτησε συγγνώμη από τον επικεφαλής της MRB Δημήτρη Μαύρο για τα όσα έλεγε εναντίον των εταιριών γκάλοπ, πριν τις ευρωεκλογές.

Τα κρούσματα όμως συνεχίζονται.

Μόλις χθες ο κ. Τσίπρας εκτέθηκε για τα όσα έλεγε σχετικά με το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, που είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου, αλλά ακυρώθηκε επειδή ο πρωθυπουργός είχε επικαλεστεί την περασμένη εβδομάδα τη σύνοδο κορυφής, που στο μεταξύ καθορίστηκε για την Κυριακή και τη Δευτέρα. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν άφησε στα κρύα του λουτρού τους αρχηγούς των κρατών και τον Ισπανό πρωθυπουργό Σάντσες στο πόδι του και έφυγε από τις Βρυξέλλες για να μιλήσει σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Παράτησε δηλαδή για μία κομματική ομιλία τη σύνοδο κορυφής, την οποία όμως δεν ήθελε να εγκαταλείψει για το ντιμπέιτ! Ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι ήταν η δική του απροθυμία, που οδήγησε σε ναυάγιο την τηλεοπτική αναμέτρηση, αφού θα μπορούσε με τον ίδιο τρόπο να φύγει από τις Βρυξέλλες για το ντιμπέιτ, όπως έκανε και για την κομματική συγκέντρωση.

Ερωτηματικά προκάλεσε βέβαια και το γεγονός ότι ταξίδεψε από τις Βρυξέλλες για μία κομματική εκδήλωση με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας έτσι ανερυθρίαστα μία κυβερνητική παροχή πολυτελείας για την προεκλογική του εκστρατεία.

Οι αναδιπλώσεις δεν σταματούν εδώ: Σήμερα το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σπάζοντας το εμπάργκο, που κάνει τον τελευταίο χρόνο στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κίνησή του αποδίδεται στον πανικό από τις μεγάλες διαφορές που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά ίσως έχει και την σκοπιμότητα να γίνει πιο «γλυκά» η άρση του εμπάργκο και όχι με το βάρος της ήττας την επομένη των εκλογών.

Την ίδια ώρα στην προεκλογική ρητορική του, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να θυμίσει όσο γίνεται τον… Ανδρέα Παπανδρέου. «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, τους μη προνομιούχους» φώναξε από το Ηράκλειο χθες βράδυ, χρησιμοποιώντας φράσεις και ορολογία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Με το μέτωπο που έχει ανοίξει πλέον στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο κ. Τσίπρας είναι να συγκινήσει του Πασόκους κάθε είδους, ξεσηκώνοντας τα αντιδεξιά αντανακλαστικά τους και οδηγώντας τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα στο τελευταίο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, μιλώντας πάντα από το αγαπημένο του Μαξίμου, απευθύνεται σε «όλους τους Έλληνες» - ούτε στους πολλούς, ούτε στους φτωχούς. Επιχειρεί έτσι με πιο ήπιο τρόπο, να τινάξει από πάνω του την κατηγορία περί διχαστικού λόγου.

Στην όλη επιχείρηση αισιοδοξίας και συσπείρωσης της εκλογικής του βάσης επιστρατεύεται και μία περίεργη στατιστική, το ίδιο αυθαίρετη με τα κτίσματα της Κατερίνας Παναγοπούλου, που προ διετίας νομιμοποίησε η κυβέρνησή του, φτάνοντας να αλλάξει μέχρι και τον αιγιαλό στο Καβούρι. 

«Έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Την τελική ευθεία. Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας φέρει στην κάλπη άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο» είπε από το Ηράκλειο ο κ. Τσίπρας, θεωρώντας μάλλον εύκολο το εγχείρημα της πειθούς.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου