Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Τουλάχιστον 12 Νεκροί Σε Νέο Ναυάγιο Μεταξύ Τουρκίας Και Ελλάδας

Τουλάχιστον 12 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, πνίγηκαν σήμερα Πέμπτη στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αφότου το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε ενώ κατευθύνονταν προς τη Λέσβο. Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 28 από τους ναυαγούς, όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu......

Τουλάχιστον 10 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται τα νερά, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός NTV, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο Doğan οι περισσότεροι από τους διασωθέντες ήταν Σύροι.
Οι διασωθέντες στάλθηκαν σε νοσοκομείο στην περιοχή της Σμύρνης, από όπου είχε αποπλεύσει το πλοιάριο.
Στο μεταξύ δύο νέα ναυάγια σκαφών που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκαν στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άτομα, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε.
Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό σκάφος του Λιμενικού που κατάφερε να διασώσει ένα κορίτσι, ενώ τα υπόλοιπα 40 άτομα είχαν καταφέρει να βγουν μόνα τους στεριά.
Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες από ελικόπτερο Super Puma, τρία πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου, μετά από τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών και προσφύγων.
Από τη θαλάσσια περιοχή κατάφεραν να περισυλλεγούν μέχρι στιγμής 26 άτομα, ενώ αγνοείται άγνωστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιβαινόντων παραμένουν συγκεχυμένες, με τους διασωθέντες να αναφέρουν στα στελέχη του Λιμενικού ότι στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 70 με 100 άτομα.

Πηγή: www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου