Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Δύο - Δύο Και Στις Βραβεύσεις

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΟ 2015
Δύο επιχειρήσεις βράβευσε το Επιμελητήριο στην καθιερωμένη ετήσια  εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας . Η «KOKKINAKIS SUGAR ART » καιη  «Ζυθοποιία Χίου», ξεχώρισαν για την καινοτομία, την εξωστρέφεια αλλά και την δυναμική προώθηση της φιλοσοφίας των προϊόντων προστιθέμενης αξίας με Χιακή καταγωγή, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Γεωργούλης. Έπαινοι απονεμήθηκαν στους αθλητές μας Χριστόφορο Μερούση και Γιάννη Φουντούλη, ως μέλη της αποστολής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας, αλλά και επειδή τιμούν τη Χίο σε  αθλητικές διοργανώσεις σε παγκοσμίου  επιπέδου..........

Την πίττα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάρκος.
Οι εταιρίες
Η  «KOKKINAKISSUGARART» δραστηριοποιείται στην παραγωγή ζαχαρωδών με Χιώτικες γεύσεις και αρώματα  Με τις  διεθνείς  βραβεύσεις που έχει αποσπάσει συμβάλει στην «οικοδόμηση» της πεποίθησης ότι τα Χιακά παραδοσιακά προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Η  «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ» από το 2012 που ξεκίνησε την παραγωγή και  εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπύρας Χίου έχει συμβάλει σημαντικά στην προβολή του νησιού μας σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.
Επανεκκίνηση
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γ. Γεωργούλης ευχήθηκε το 2016 να αποτελέσει αφετηρία για επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας σε υγιείς βάσεις με επιχειρηματικές προσπάθειες που θα εδραιωθούν με αισιοδοξία και μεράκι, κάτι που δεν έχε λείψει από τον τόπο μας.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον οι τοπικές επιχειρήσεις κατάφεραν να ξεχωρίσουν, να καινοτομήσουν και να «σπάσουν» τα γεωγραφικά όρια του νησιού μας. Έδειξαν αξιοθαύμαστη αντοχή, αλλά πρέπει να γίνει  σαφές σε όλους ότι πλέον έχουν φθάσει στα όρια τους. Είναι άμεση η ανάγκη της επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της ενίσχυσης της ρευστότητας και της στήριξης της επιχειρηματικότητας, για  να αρχίσει λειτουργεί η οικονομία και να δημιουργεί  ξανά θέσεις εργασίας και εισοδήματα. Ελπίζω ότι το 2016 θα γίνει πραγματικότητα το ζητούμενο της «ρήτρας νησιωτικότητας».
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του βουλευτή Νότη Μηταράκη.
Δύο ιστορίες
«KOKKINAKIS SUGAR ART Ι.Κ.Ε
Η παράδοση της οικογένειας Κοκκινάκη στην παραγωγή ζαχαρωδών ξεκινά από το 1910.
Ο Παντελής Κοκκινάκης γεννήθηκε στη Χίο στα τέλη του 19ου αιώνα. Ξεκίνησε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα στην Οδησσό της Ρωσίας στις αρχές του 20ου αιώνα. Άνοιξε δικά του καταστήματα πώλησης ζαχαρωδών ειδών στην Οδησσό και στην Πετρούπολη. Γύρω στο 1920 μετέφερε την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Πολωνία. Οι δυσμενείς συνθήκες μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τον ανάγκασαν να επιστρέψει με την οικογένεια του στη Χίο.
Ο Δημήτρης, εγγονός του Παντελή, συνεχίζει τη μακρόχρονη παράδοση της οικογένειας Κοκκινάκη. Με εφαλτήριο την επιτυχή δραστηριότητα του παππού και των αδελφών του καθώς και το διακεκριμένο όνομα Κοκκινάκης στο χώρο των ζαχαρωδών ειδών, το 2014 ίδρυσε την Kokkinakis Sugar Art με σκοπό να παρασκευάσει πρωτότυπες δημιουργίες με βάση τη μαστίχα της Χίου, την ιδιαίτερη σε γεύση ποικιλία του χιώτικου μανταρινιού και πολλές άλλες λιχουδιές.
«Ζυθοποιία Χίου»
O Πειραιώτης  Μάνος Ναζλίδης, Πειραιώτης βρέθηκε στη Χίο το 2009 και το 2010 ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας "ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ".
Το 2011, μαζί με το  Ι. Αμύγδαλο δημιούργησαν τις εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κάμπου στην οδό Αγίου Μηνά αρ. 78, όπου στεγάζεται η επιχείρηση μέχρι σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου