Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Δίχασε Το Ναυτικό Κόσμο Η (Αχρείαστη) Επίταξη Πλοίου Για Τη Μεταφορά Μεταναστών

• ΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΣΑΕΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΣ/ΝΑΤ ΧΙΟΥ
Η υπαγορευμένη από τη λογική απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να μην κρατήσει ομήρους στα νησιά χιλιάδες μετανάστες και μόνιμους κατοίκους των νησιών, αναστέλλοντας τις κινητοποιήσεις μέχρι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου δεν απέτρεψε τον mini εμφύλιο μεταξύ των ναυτικών φορέων του νησιού μας......

Την ώρα που το κέντρο της πρωτεύουσας και ιδιαίτερα η ζώνη του λιμένα κατακλύζονταν από μετανάστες που αδυνατούν να αναχωρήσουν από το νησί και τα δρομολόγια από τα τουρκικά παράλια συνεχίζουν να εκτελούνται αδιάκοπα, αναδείχθηκε μια πρώτη ισχυρή διαφοροποίηση με τη διοίκηση του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού να εμμένει στη σκληρή στάση και να βάλλει με ανακοίνωση της κατά του προέδρου της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου, Μιχ. Ατσίπαπα, με αφορμή δηλώσεις με τις οποίες εμφανίστηκε θετικός στη δρομολόγηση πλοίου αποκλειστικά για τη μεταφορά μεταναστών. Παρόμοια βέλη εξαπολύονται και κατά του αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη, ο οποίος πήρε παρόμοια θέση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΕΣΑΕΝ αναφέρει:
Σχετικά με την ανακοίνωση σας που δημοσιεύτηκε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την απεργία της Π.Ν.Ο που παρατάθηκε μέχρι την 06:00 πμ της 31/1/2016, μας εξέπληξε το ότι ζητάτε από τον Υπουργό “Αν χρειαστεί ας γίνει και επίταξη πλοίων”.
Πραγματικά μας προκάλεσε έκπληξη διότι μέχρι και  στην χθεσινή πορεία μας διατυμπανίζατε ότι είστε στο πλευρό μας και αναφέρατε χαρακτηριστικά ότι  “Δούλεψα 5 χρόνια στη θάλασσα και ξέρω το πικρό ψωμί της. Το ΝΑΤ είναι τα ιερά και όσια των ναυτικών, το κτίσαμε με το αίμα μας, ξάγρυπνοι με το ερώτημα αν θα κοπεί το καράβι ή όχι να βρεθούμε στον πάτο της θάλασσας και θα ρθουν τώρα αυτοί να το διαλύσουν. Αλήθεια ποιός θα το ψηφίσει και θα έχει τη μούρη να κυκλοφορήσει ξανά στον δρόμο. Ζητώ από τους τοπικούς Βουλευτές να πράξουν το καθήκον τους καταψηφίζοντας αυτό το έκτρωμα.”
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε/υπενθυμίσουμε ότι και οι Ναυτικοί έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία κάτι που αποκτήθηκε με αγώνες και αίμα, και μην ξεχνάτε ότι  είστε Αντιπεριφερειάρχης της «Ναυτομάννας » Χίου, της οποίας η οικονομία βασίζετε κατά συντριπτική πλειοψηφία στους Ναυτικούς της. 
Επίσης αρνητική έκπληξη μας έκανε η δήλωση του Προέδρου της Π.Ε.Σ./ΝΑΤ Χίου καπτά Μιχάλη Ατσίπαπα ότι είναι θετικός στη δρομολόγηση πλοίου, μόνο για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις!!!!
Καπτά Μιχάλη ξεχνάς φαίνετε ότι αύτη την στιγμή παίζετε η ύπαρξη μας (Ν.Α.Τ , ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, κλπ.), και λυπόμαστε πάρα πολύ για την τοποθέτηση σας, και σου θυμίζουμε την τελευταία σου δήλωση “Πως είναι μια εκκλησιά; υπάρχει κανείς που να μην την σέβεται και να μην την προσέχει; Ε, αυτό είναι για μας τους ναυτικούς το ΝΑΤ, τα ιερά και τα όσια μας, όποιος το πειράξει θα αντιμετωπίσει την ενωμένη οργή μας, ακόμα και τους πεθαμένους  θα ξεσηκώσουμε, για το έγκλημα που μας κάνουν. Έγκλημα και για το σήμερα και για το αύριο”.
Εμείς σαν Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν (Παγχιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού)  είχαμε την υποχρέωση να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο της Π.Ν.Ο (Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας) και τους προέδρους όλων των Ναυτεργατικών σωματείων ζητώντας με έντονο τρόπο να μην γίνει καμιά υποχώρηση στην απεργία μας, και πήραμε την συγκατάβαση τους ότι η απεργία μας συνεχίζετε κανονικά και δεν υπάρχει περίπτωση δρομολόγησης πλοίου για μεταφορά προσφύγων / μεταναστών.  
O ΠΕΣΑΕΝ πρωτοστατεί σε αυτήν την μεγάλη κινητοποίηση στον χώρο της Ναυτεργασίας και στον γενικευμένο πανεργατικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης – δανειστών για την συντριβή και διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Κανένα περιθώριο για αυταπάτες, καμιά αναμονή, καμιά αποδοχή των ψεύτικων κυβερνητικών διλημμάτων δεν χωρά και δεν επιτρέπεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου