Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Στην Αθήνα Για Το Αεροδρόμιο Ο Στ. Κάρμαντζης

Με στελέχη του υπουργείου Υποδομών συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης ώστε να ενημερωθεί διεξοδικά για το φλέγον ζήτημα του αεροδρομίου......

Παρότι το Υπουργείο Μεταφορών μέχρι στιγμής κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τα υπόλοιπα έργα που απαιτούνται για την αναβάθμιση του αεροδρομίου ο κ. Κάρμαντζης σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει ότι έλαβε την διαβεβαίωση ότι έχουν διασφαλιστεί χρήματα που αφορούν στην επέκταση του διαδρόμου κατά 300 μέτρα, στην επέκταση του χώρου ελιγμών αεροσκαφών και στην κατασκευή και εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων.
«Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να γίνει πιο εντατική η συνεργασία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εκπόνηση των απαιτούμενων περιβαλλοντικών και άλλων μελετών, τις αδειοδοτήσεις του συγκεκριμένου έργου και ό,τι άλλο προβλέπεται, τις οποίες προτίθεται να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο έτσι ώστε με την ολοκλήρωσή τους και την πληρότητα του σχετικού φακέλου στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί και να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του έργου.
Μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική κατάληξη των προσπαθειών που κάνει αθόρυβα, αποτελεσματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού και ζωτικής σημασίας έργου για τη Χίο, τα Ψαρά και την Οινούσσες. Επίσης, δήλωσε ότι θα ενημερωθούν σχετικά όλοι οι θεσμικοί φορείς της Χίου», αναφέρει σε ενημέρωσή του το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου