Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ. Οποιος Κάτσει Σπίτι Του 'Αξιος Στην Τύχη Του

Κάλεσμα σε κάθε πολίτη της Χίου, άνδρες και γυναίκες με τις οικογένειές τους απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας, προτρέποντάς τους να συμμετέχουν στη γενική - πανελλαδική απεργία που θα γίνει στις 4 του Φλεβάρη και στη συγκέντρωση που στη Χίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα......

“Θα είμαστε στο δρόμο όσο κι αν χρειαστεί”, δήλωσε ο Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, λέγοντας ότι μπορεί το ασφαλιστικό να είναι το ζήτημα που μπαίνει ψηλά σ’ αυτήν την κινητοποίηση υπάρχουν όμως και πολλά άλλα, όπως η φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ, η ανεργία και τόσα ακόμη που πρέπει πια να μας κάνουν να “σηκωθούμε από τους καναπέδες”.
Ο κ. Λίνας επέμεινε στο συλλογικό χαρακτήρα της κινητοποίησης, επαναλαμβάνοντας το “όλοι μαζί” και θυμίζοντας ότι αυτή τη φορά και επαγγελματικές ομάδες -ΕΒΕ, επιστήμονες- θα συμμετέχουν στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης.
“Θα καταλήξουμε να παίρνουμε επίδομα και όχι σύνταξη”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων του Δημοσίου, Βασίλης Αγγελής, όπως και Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου, Πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αστυνομικών Χίου.
Στην ίδια συνέντευξη και ο  Μιχάλης Ατσίπαπας από την Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών ο οποίος  αφού αναφέρθηκε στη χθεσινή, μεγαλειώδη, όπως τη χαρακτήρισε συγκέντρωση -απόμαχων και εν ενεργεία- που έγινε στο νησί, ζήτησε και από τις γυναίκες των ναυτικών να συμμετάσχουν στην επόμενη απεργιακή συγκέντρωση στις 4 του Φλεβάρη. Αύριο, είπε, έχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τους δύο Χιώτες Βουλευτές, από τους οποίους θα ζητήσουν να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα, που οδηγούν στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους και τους εν’ ενεργεία ναυτικούς στην αβεβαιότητα, αφού κανείς δεν ξέρει αν θα πάρει και πότε σύνταξη, παρόλο που οι ασφαλιστικές εισφορές τους είναι υπερβολικά υψηλές.
Από την ΕΛΜΕ, ο Κώστας Καρατζάς, διερωτήθηκε πως θα στ’ αλήθεια ένας καθηγητής στα 67 χρόνια του θα μπορέσει να σταθεί μέσα στην τάξη να κάνει μάθημα, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση ότι βίαια και βιαστικά επιχειρεί να λύσει το ασφαλιστικό πρόβλημα.
“Εμείς έχουμε προτάσεις: Θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και η αδήλωτη εργασία, θα πληρώσουν κάποιοι για την κατάντια του ασφαλιστικού;”, κατέληξε το μέλος της ΕΛΜΕ.


Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου