Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Προς Δημοπράτηση 12 Παραλίες - Ακριβότερη Όλων “Οι Γλάροι”



12 παραλίες, που μετά από τη συνήθη καθυστερημένη λήψη των αποφάσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, παραχωρούνται στο Δήμο Χίου, θα βγουν άμεσα σε δημοπρασία, προκειμένου να εκδηλώσουν ιδιώτες ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση τμημάτων τους, έναντι μισθώματος, με την τιμή εκκίνησης, κατά περίπτωση, να κυμαίνεται από τα 10 μέχρι και τα 40 ευρώ.
Πρόκεται για τις παραλίες:
Αγία Δύναμη,Γωνιά, Μπέλα Βίστα,  Καρύντα, Καρφάς, Γλάροι, Αγ. Παρασκευή, Αποθήκα, Κώμη, Λευκάθια, Όρμος Λω και  Σαλάγονα.
Ακριβότερη όλων εκείνη των Γλάρων, με 40 ευρώ τιμή εκκίνησης και με τον Αντιδήμαρχο, Πρόεδρο της Μονομετοχικής Ακινήτων, Γιώργο Καραμανή, να εκφράζει την άποψη ότι φέτος θα αποφευχθούν τα προβλήματα που υπήρξαν στην περσινή δημοπρασία, η οποία τελικά δεν κατέληξε στη μίσθωση της παραλίας, με απώλεια εσόδων για το Δήμο. Αυτή τη φορά, όπως είπε,  για την καλύτερη θωράκισή του ο Δήμος έχει αναθέσει την επιτήρηση της όλης διαδικασίας σε δικηγόρο.
Αν όλα πάνε κατά το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής, τα προσδοκώμενα έσοδα από τις παραλίες, που θα ενοικιαστούν, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για ένα έτος και φέτος, θα φτάσουν στα 100.000 ευρώ.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου