Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Αιγιαλός Και Ασθενοφόρα Στην Ατζέντα Βουρνού Για Την ΚΕΔΕ

ΜΕ ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ
Με δύο ζητήματα που άπτονται άμεσων λύσεων συμμετείχε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ο Μαν. Βουρνούς......

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Χίου ζήτησε περαιτέρω διευκολύνσεις στα θέματα που αφορούν στις νομιμοποιήσεις έργων, ενώ έθεσε και το ζήτημα της χρήσης των ασθενοφόρων, κυρίως σε δυσπρόσιτες και ορεινές περιοχές από εθελοντές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χίου έχει στείλει στο ΥΠ.ΕΣ. κείμενο νομοθετικής ρύθμισης ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και συναντήσεις για το θέμα, στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε οι Δήμοι να μπορούν να νομιμοποιήσουν με σύντομες διαδικασίες, έργα τα οποία αποδεδειγμένα είναι κοινής ωφέλειας (για παράδειγμα, Πετροκάραβο, Αφανής Ναύτης).
Επίσης, προτάθηκε η προσθήκη άρθρου στο παραπάνω σχέδιο Νόμου, που να ορίζει ότι επιτρέπεται η οδήγηση ασθενοφόρων (ή εν γένει κρατικών – δημοσίων αυτοκινήτων) από εθελοντές. Υπενθυμίζεται ότι και για αυτό το θέμα, ο Δήμαρχος  Χίου έχει στείλει στο ΥΠ.ΕΣ. κείμενο νομοθετικής ρύθμισης και έχει πραγματοποιήσει σχετικές συναντήσεις, για να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, όπως είναι η Αμανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου