Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Μόνο μια εβδομάδα θα μείνουν οι δανειστές στην Αθήνα - Αύριο ξαναρχίζουν οι συζητήσεις

Φουλ πρόγραμμα δαπραγματεύσεων με το καλημέρα
Ιδιωτικοποιήσεις, ενέργεια, ΔΕΗ το πρωί - Το βράδυ της Τρίτης θα γίνουν συνομιλίες για τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν το 2018 και αυτά που θέλουν οι πιστωτές να εφαρμοστούν το 2019.....


Γεμάτη συναντήσεις είναι η πρώτη μέρα των επαφών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη τρόικα την Τρίτη δείγμα ότι έχει υπάρξει προεργασία ανάμεσα στον συντονιστή, υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, και στους επικεφαλής των Θεσμών. 

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές οι Θεσμοί έχουν  καταλύσει στο Hilton ως αργά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και σκοπεύουν να παραμείνουν για "μια εβδομάδα".

Ο μαραθώνιος της Τρίτης αρχίζει με επαφές ανάμεσα στον κύριο Τσακαλώτο και τους θεσμούς για το θέμα του υπέρ ταμείο ιδιωτικοποιήσεων στις 10.30 το πρωί.

Στις 12 το μεσημέρι ακολουθεί ραντεβού ανάμεσα στον υπουργό ενέργειας Γιώργο Σταθάκη Με κύριο θέμα ενδιαφέροντος τη διαχείριση των θεμάτων της ΔΕΗ.

Στις 7.00 το απόγευμα θα γίνει επισκόπηση θεμάτων και προγραμματισμός για το ραντεβού των επόμενων ημερών ενώ 08.30 το βράδυ ακολουθεί το πιο κρίσιμο ραντεβού. Στο τραπέζι θα τεθεί το θέμα του δημοσιονομικού του 2018 καθώς επίσης και η νομοθετήσει μέτρων από συντάξεις και αφορολόγητο για το 2019. 

Στο ραντεβού εκτός από τον κ. Τσακαλώτο  αναμένεται να συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης. 

Αναλυτικά σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου διαμορφώνεται ως εξής:

10:30   Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε.

12:00  Ενέργεια

19:00  Επισκόπηση

20:30  Δημοσιονομικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου