Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ξεχωρίζει το "Αλοιμμα Χιώτικου Μανταρινιού" του Citrus

"Εάν υπάρχουν εμβληματικά προϊόντα στην Ελλάδα τότε ένα από αυτά πρέπει να είναι και το χιώτικο μανταρίνι"......


Με αυτή την αναφορά περιγράφει η σελίδα γευσιγνωσίας fnl-guide.com το προϊόν του Citrus "Αλοιμμα Χιώτικου Μανταρινιού", το οπόιο διακρίθηκε πρόσφατα με αστέρι Great Taste 2016 επιβεβαιώνοντας την ποιότητα και την γευστική του αξία. 

Η παραπάνω ιστοσελίδα, που διακρίνεται για την εξειδικευση της σε ξεχωριστά προϊόντα προχώρησε σε ένα αφιέρωμα για το Χιώτικο Μανταρίνι το οποίο και παρουσιάζουμε: 

"Η Citrus δραστηριοποιείται στην Χίο την τελευταία δεκαετία με έναν διπλό στόχο. Αφενός να παράγει γλυκά αξιοποιώντας τα τοπικά χιώτικα προϊόντα, αφετέρου να αναβιώσει την παραγωγική ιστορία του Κάμπου με τα περίφημα εσπεριδοειδή και το εμπόριο τους ήδη από τον 14ο αιώνα. Μια επίσκεψη στο μοναδικό αρχοντικό της Citrus όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής, η φάρμα, ένα ήσυχο καφέ και το Μουσείο Μανταρινιού πείθει εύκολα πως οι σκοποί υπηρετούνται με ευλάβεια.

Για την παρασκευή του συγκεκριμένου αλείμματος χρησιμοποιείται το τοπικό χιώτικο μανταρίνι, ξεχωριστή ποικιλία με ένδειξη ΠΟΠ καθώς θεωρείται ένα από τα πιο αρωματικά μανταρίνια στον κόσμο. Έτσι, το άλειμμα  χιώτικου μανταρινιού διαθέτει όλο το άρωμα του φρεσκοκομμένου καρπού παρά το βράσιμο, γεγονός που το ξεχωρίζει από αντίστοιχα αλείμματα εσπεριδοειδών. Μάλιστα για το λόγο αυτό διακρίθηκε πρόσφατα με αστέρι Great Taste 2016 επιβεβαιώνοντας την ποιότητα και την γευστική του αξία.

Το εξαιρετικό του άρωμα γίνεται αντιληπτό τόσο εάν καταναλωθεί σκέτο όσο και ως συνοδευτικό σε ψωμί, γιαούρτι, παγωτό ή τυριά.  

Citrus, Κωνσταντινουπόλεως 62, Γκάζι, 210 3390790" 

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου