Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Siemens: Ξεκίνησε για να ξαναδιακοπεί η πολύκροτη δίκη

Θα συνεχιστεί στις 6 Μαρτίου
Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του, προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με δήλωση αποχής μέλους της έδρας, λόγω κωλύματος στο πρόσωπό της.....


Ξεκίνησε για να διακοπεί για τις 6 Μαρτίου η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens. 

Σήμερα, πρώτη ημέρα έναρξης της δίκης, μετά την επ’ αόριστον αναβολή τον περασμένο Ιούλιου λόγω μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος, άρχισε στο Εφετείο της Αθήνας η ακροαματική διαδικασία με δικονομικές όμως δυσκολίες.

Στο δικαστήριο παρόντες ήταν οι περισσότεροι των κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων, ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τσουκάτος, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Η. Γεωργίου, οι επιχειρηματίες Ι. Λέτσας και Β. Τυρογαλάς, αλλά και οι πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου, ο δημοσιογράφος Τ. Τέλογλου και ο καταδικασθείς πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Α. Κάντας. Αντίθετα, απόντες είναι ο πρώην κραταιός άνδρας της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης, ο Χρήστος Καραβέλας, που παραμένει καταζητούμενος εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και το τραπεζικό στέλεχος Φάνης Λυγινός (που εκπροσωπείται) ενώ υπήρξαν κατηγορούμενοι οι οποίοι ζήτησαν από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα συνεδρίασης του δικαστηρίου δηλώθηκαν τέσσερις παραστάσεις πολιτικής αγωγής στη δίκη μεταξύ των ένα υπό σύσταση σωματείο με νομική εκπρόσωπο την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πλέον το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καλείται να αποφασίσει αν πράγματι θα παρασταθούν στη δίκη ως πολιτική αγωγή οι εξής:

-Ο ΟΤΕ ως ανώνυμη εταιρεία για ηθική βλάβη με χρηματική ικανοποίηση 10 ευρώ με επιφύλαξη, από την τέλεση των αδικημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας

-Το ελληνικό Δημόσιο, ζητώντας την αποκατάσταση ηθικής βλάβης με ικανοποίηση το ποσό  των 5 εκατ. ευρώ

-Πολίτης και δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, για ηθική βλάβη με χρηματική αποζημίωση 10 ευρώ με επιφύλαξη.

-Το υπό σύσταση σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους» για ηθική βλάβη που προκλήθηκε στα μέλη του και στην ένωση προσώπων για 10 ευρώ με επιφύλαξη. Πληρεξούσιος δικηγόρος του σωματείου είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μιλώντας στο δικαστήριο αναφέρθηκε σε «συμπαγνία για να παραγραφεί το σκάνδαλο των σκανδάλων». 

Μάλιστα, η ίδια επεσήμανε ότι για τη συγκεκριμένη δίκη δεν κληρώθηκε αναπληρωτής πρόεδρος σε μια τόσο σημαντική και χρονοβόρα υπόθεση.

Συνήγορος υπεράσπισης (Τσοβόλας): δεν μπορεί να είναι γενικός εισαγγελέας η Ζωή Κωνσταντοπουλου!

Ακροατήριο: Τσοβόλα δώστα όλα!

Το δικαστήριο τελικά διέκοψε τη συνεδρίασή του, προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με δήλωση αποχής μέλους της έδρας, λόγω κωλύματος στο πρόσωπό της. Αν γίνει δεκτή θα διοριστεί νέο μέλος που θα λάβει τη θέση της.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου