Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ερντογάν: Αφού «καθαρίσουμε» το Αφρίν από τους Κούρδους, θα συνεχίσουμε στο Μανμπίτζ

Προανήγγειλε την συνέχεια των επιχειρήσεων μέσα στη Συρία
Η Άγκυρα σκοπεύει να συνεχίσει να πολεμά τους Κούρδους μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας
Οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία θα κυνηγήσουν τους Κούρδους και στο Μανμπίτζ (Ιεράπολη), αφού ολοκληρώσουν την επιχείρηση στο Αφρίν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προαναγγέλλοντας την συνέχεια των τουρκικών επιχειρήσεων εντός των συριακών εδαφών.......
 
Η Άγκυρα σκοπεύει να συνεχίσει να πολεμά τους Κούρδους μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το ρωσικό δίκτυο Russia Today. 

Οι δηλώσεις Ερντογάν κλιμακώνουν την κατάσταση, καθώς δήλωσε ξεκάθαρα πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, οι δυνάμεις της οποίας βρίσκονται ήδη πέντε χιλιόμετρα μέσα στην Συρία, δεν πρόκειται να τερματιστούν εκεί.  
Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση των δηλώσεων αυτών, φαίνεται πως οι αμερικανικές πιέσεις να τερματιστεί η κρίση δεν απέφεραν καρπούς, με αποτέλεσμα οι Κούρδοι της περιοχής, που θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ, καθώς τους προμηθεύουν και με όπλα εκτός των άλλων, να βρίσκονται στο στόχαστρο. 

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Υγείας δήλωσε σήμερα ότι 14 Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν σκοτωθεί, ενώ ακόμη 130 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από το προηγούμενο Σάββατο οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση της Άγκυρας στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού επισκέφθηκε στρατιώτες που νοσηλεύονται, ο Αχμέτ Ντεμιρτσάν δήλωσε ότι τρεις Τούρκοι στρατιώτες και 11 μαχητές του FSA έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στις συγκρούσεις στη βόρεια Συρία.

Το Σάββατο η Τουρκία εξαπέλυσε την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας. Δεκάδες μαχητές και περισσότεροι από 24 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 343 Κούρδους αντάρτες από την έναρξη της επιχείρησης.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου