Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Προσφυγικό: Τρία προς ένα η αναλογία αναχωρήσεων στην ενδοχώρα και αφίξεων από την Τουρκία

Το δίμηνο Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου. Λιγότεροι κατά 987 στην ΒΙΑΛ, στην οποία βρίσκονται σήμερα 1.320 άτομα
Θετικό είναι το ισοζύγιο αναχωρήσεων προσφύγων – μεταναστών στην ενδοχώρα σε σχέση με τα περιστατικά αφίξεων που σημειώθηκαν Δεκέμβριο και Ιανουάριο (μέχρι σήμερα το πρωί), όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χίου......


Συγκεκριμένα το Δεκέμβριο ήρθαν 304 πρόσφυγες & μετανάστες και αναχώρησαν για την ενδοχώρα 872, ενώ μέχρι σήμερα τον Ιανουάριο ήρθαν 119 (σε δύο περιστατικά) και έφυγαν 538, που σημαίνει ότι μέσα στο δίμηνο ο αριθμός προσφύγων & μεταναστών στο νησί μειώθηκε κατά 987 άτομα!

Βέβαια επειδή το προσφυγικό είναι δυναμικό φαινόμενο και επειδή την κάνουλα ανοίγουν και κλείνουν οι δουλέμποροι από τα απέναντι παράλια, ουδείς μπορεί να είναι ήσυχος.

Μην ξεχνάμε ότι το ΚΥΤ στην πρώην ΒΙΑΛ ξεκίνησε με δυνατότητα φιλοξενίας 850 ατόμων, με τους 20 οικίσκους που τοποθετήθηκαν τους τελευταίους μήνες, αυτή «επεκτάθηκε» το πολύ στα 1.000 άτομα, και σήμερα εκεί διαμένουν 1.320πρόσφυγες και μετανάστες.

Απόδειξη το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, σύμφωνα με το οποίο εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, 201 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Μυτιλήνη, ενώ αντίθετα μηδενικές παρέμειναν οι αφίξεις στη Χίο και τη Σάμο.

Συγκεκριμένα, μόλις οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή καλυτέρευσαν, από χθες Κυριακή 28 έως σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου το πρωί συνολικά 201 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία, από 1ης Ιανουαρίου, έως σήμερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έφθασαν 1.268 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 732 πέρασαν στη Λέσβο, 119 στη Χίο και 417 στη Σάμο.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου