Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Γεννηματά: Είναι επικίνδυνοι, να φύγουν!

«Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές, ο ελληνικός λαός θέλει να μάθει το γιατί» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής....

«Η θλίψη είναι ανείπωτη , θρηνούμε για τους νεκρούς σε μια κατεστραμμένη πόλη» ήταν τα πρώτα λόγια της Φώφης Γεννηματά. «Στεκόμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, σε όσους έχουν πληγεί, έμπρακτα. Με πρωτοβουλίες, εθελοντές και συγκεκριμένες προτάσεις» προέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Μίλησε για εγκληματικές ευθύνες και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων: 

Γιατί υπήρξε τέτοιας έκτασης καταστροφή;
Γιατί θρηνούν σήμερα τόσες οικογένειες τους δικούς τους ανθρώπους;
Εφαρμόστηκε κάποιο σχέδιο για την αποτροπή ή έστω τον περιορισμό της καταστροφής ;
Και αν ναι πως οδηγηθήκαμε σε αυτό το τραγικό απολογισμό;

«Ο Ελληνικός λαός θέλει να μάθει το ΓΙΑΤΙ» προσέθεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Είτε υπήρξε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και επομένως και λάθος διαχείριση» συνέχισε «είτε όπως είπαν στη χθεσινή συνέντευξη, εκτίμησαν τον κίνδυνο και συνειδητά αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη διαχείριση που οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους». 

«Το συμπέρασμα είναι αβίαστο. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους!» τόνισε. 

«Αυτό που προκάλεσαν δεν καταπίνεται με τίποτα. Δεν πρόκειται να βρουν άλλοθι σε συνωμοσίες και ασύμμετρες απειλές και φαινόμενα. Δεν θα κρύψουν έτσι τις ασύμμετρες ευθύνες τους. Από τη χθεσινή τους συνέντευξη προκύπτει ότι αποφάσισαν να μην το κάνουν. Ομολόγησαν ότι αποφάσισαν να αφήσουν τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι» σημείωσε.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα: 

«Τότε που εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, πολύ αργά το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ενώ υπήρχαν ήδη νεκροί και πολλοί εγκλωβισμένοι, ασχολήθηκε με τα περί «ασύμμετρης απειλής. Και ρωτούσε «τι ώρα το πρωί θα πετάξουν ξανά τα αεροπλάνα» . Δεν είχε καμιά απορία αν έστω απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Παρίσταναν τους ανήξερους για τα θύματα των πυρκαγιών. Ήταν συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης και συγκάλυψης». 

«Τις ποινικές ευθύνες θα τις διερευνήσει η Δικαιοσύνη, που οφείλει να αποδώσει το δίκαιο. Οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες. 
 Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν» κατέληξε. 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου