Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Σκάνδαλο Μπεναλά: «Είμαι παρορμητικός, αλλά όχι βίαιος», λέει ο πρώην σωματοφύλακας του Μακρόν

O Αλεξάντρ Μπεναλά απομακρύνθηκε από το Ελιζέ, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που τον έδειχνε να βιαιοπραγεί σε βάρος διαδηλωτών σε εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς - Η ιστορία και το παιδικό όνειρο του μαροκινής καταγωγής 26χρονου άνδρα, που ήταν η «σκιά» του Γάλλου προέδρου....

Το παιδικό του όνειρο να εργαστεί στα Ηλύσια Πεδία κατέρρευσε μετά από μια στιγμή παρόρμησης, όπως ο ίδιος διηγείται στην τρίτη κατά σειρά συνέντευξη που έδωσε μετά την απομάκρυνσή του από το Ελιζέ. Ο Αλεξάντρ Μπεναλά, επικεφαλής της ασφάλειας του Εμανουέλ Μακρόν, έχασε την θέση του μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν δόθηκε στην δημοσιότητα βίντεο, που τον δείχνει να βιαιοπραγεί σε βάρος διαδηλωτών σε εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

«Είμαι παρορμητικός, αλλά όχι βίαιος», δήλωσε ο 26χρονος μαροκινής καταγωγής πρώην σωματοφύλακας του Μακρόν σε συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή στην Journal du Dimanche (JDD). Στην τρίτη κατά σειρά «αποκλειστική» συνέντευξη που παραχώρησε μέσα σε μία εβδομάδα η «σκιά» του Γάλλου προέδρου, όπως αποκαλείται από τον γαλλικό Τύπο ο Μπεναλά, ο ίδιος ξετυλίγει την ιστορία της παιδικής του ηλικίας και μιλά για το όνειρό του να εργαστεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Μπεναλά, που αρνήθηκε πως χτύπησε νεαρό διαδηλωτή αφού πρώτα τον έριξε στο έδαφος, περιέγραψε πώς μεγάλωσε από την Μαροκινή μητέρα του σε ένα διαμέρισμα 15 τ.μ. στο Εβρέ της Νορμανδίας όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό και την αδελφή του. Η μητέρα του έφθασε από το Μαρόκο στη Γαλλία, όπου σπούδασε χημεία και μαθηματικά. Λίγο μετά την γέννηση του Μπεναλά η μητέρα του εγκατέλειψε τον πατέρα του, επειδή ήταν βίαιος, όπως ο ίδιος διηγείται στη συνέντευξή του.

«Δεν τον γνώρισα. Προσπάθησε να με αρπάξει τρεις φορές. Έπρεπε να κρύβομαι στο σπίτι της θείας μου», ανέφερε ο Μπεναλά στην Journal du Dimanche. Όταν ήταν 15 ετών έγραψε μια επιστολή στον τότε υπουργό Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί και του ζήτησε να «εργαστεί» στην μονάδα για την ασφάλεια υψηλών προσώπων (Raid). Ο Σαρκοζί απάντησε στην επιστολή του Μπεναλά και του επέτρεψε να απασχοληθεί για τρεις ημέρες στην μονάδα που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια πολιτικών και διασημοτήτων.

Όπως ο ίδιος δήλωσε η ιδέα να ασχοληθεί ως σωματοφύλακας υψηλών προσώπων του ήρθε αφού είχε δει την ταινία «Ο Σωματοφύλακας» (The Bodyguard) με πρωταγωνιστές τον Κέβιν Κόστνερ και την Γουίτνεϊ Χιούστον, την οποία αποκαλύπτει πως είχε δει «περίπου 20 φορές»! Αρχικά, ο Μπεναλά εργάστηκε ως φρουρός ασφαλείας στο Σοσιαλιστικό κόμμα και παράλληλα, σπούδασε νομικά και έκανε μάστερ στη δημόσια ασφάλεια. Στη συνέχεια, φοίτησε στη σχολή της χωροφυλακής, όπου χαρακτηρίστηκε «πολύ πειθαρχημένος» και με «άψογη συμπεριφορά».

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Εμανουέλ Μακρόν ο Μπεναλά βρέθηκε στο πλευρό του και όταν ο Μακρόν εγκαταστάθηκε στο Ελιζέ τον έχρισε επικεφαλής της προσωπικής του φρουράς. Από εκείνη την ημέρα μέχρι και πριν μία εβδομάδα, όταν απολύθηκε, ο Μπεναλά συνόδευε παντού τον Γάλλο πρόεδρο. «Έχω εγκάρδιες, αλλά με σεβασμό σχέσεις μαζί του (με τον Μακρόν). Δεν υπήρξε ποτέ οικειότητα. Ήμουν στην υπηρεσία του. Με εμπιστευόταν χωρίς να γνωρίζει πολλά για μένα. Ελπίζω - νομίζω, πως δεν το έχει μετανιώσει», ανέφερε ο Μπεναλά και αποκάλυψε ότι μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον ίδιο ο Μακρόν τον κάλεσε και του είπε πως έχει διαπράξει ένα σοβαρό λάθος για το οποίο θα πρέπει να τιμωρηθεί.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου