Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη

Επικράτουν οι αγοραστές
H μάχη μεταξύ των αγοραστών και πωλητών έχει κερδισμένους τους πρώτους, καθώς οι τραπεζικές μετοχές και 2-3 κερδοφόρες εταιρείες δίνουν τον τόνο.....


Η σημερινή συνεδρίαση θα αποδειχθεί κρίσιμη καθώς οι short επενδυτές αύξησαν τις ανοικτές πωλήσεις επιδιώκοντας ανακόψουν την ανοδική πορεία των τραπεζών και του ΧΑ. 

Όμως, το ελληνικό χρηματιστήριο απο την αρχή του χρόνου έχει κέρδη άνω του 16% και ο τραπεζικός Δείκτης 22%. 

Η άνοδος κατά 16% είναι η καλύτερη επίδοση εδω και δυο δεκαετίες και αποτυπώνει προσδοκίες καθώς ακόμη και ξένοι επενδυτές αναμένουν εκλογές και πολιτική αλλαγή. Οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δίνουν πρωτιά στην αντιπολίτευση αποτυπώνοντας αυτό το κλίμα πολιτικής αλλαγής. Το κλίμα αυτό χρειάζεται στήριξη και τις κατάλληλες πολιτικές για να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Ο νέος νόμος για τα κόκκινα δάνεια οδεύει προς ψήφιση και οι τράπεζες αποκομίζουν οφέλη, ύστερα απο την υποχώρηση της κυβέρνησης στο όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια. 

Με κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές ενω το δεκαετές κινείται με απόδοση 3,78%.

Πριν απο λίγο (ώρα 11:00) ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 714,04 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,12%. 

Με κέρδη 0,82% η μετοχή της Alpha bank στα 1,23 ευρώ. Κέρδη 1,20% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,52 ευρώ. Αμετάβλητη η Eurobank στα 0,6885 ευρώ. Κέρδη 1,5% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,219 ευρώ. Άνοδος 1,65% για την Αegean στα 8,03 μετά το υψηλό μέρισμα. Κέρδη 0,80% για τον Μυτιληναίο στα 8,86 ευρώ. 

Οι συναλλαγές ανήλθαν ήδη στα 3,6 εκατ. ευρώ. 

Δημόσια πρόταση για την Κανάκης η μετοχή της οποίας σημειώνει άνοδο 10,10%.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου