Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Λύση Κάρμαντζη Για Πρόσφυγες Στα Παλιά Βυρσοδεψεία

Απαγόρευση εξόδου από... σύσκεψη μέχρι να βρεθεί λύση 
Ο κύβος ερρίφθη. Τελικά στα Βυρσοδεψεία Ζαφειράκη, ίσως και κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μεταφερθεί το έργο της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο λιμάνι....
Αυτό αποφασίστηκε το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2015, μετά από σύσκεψη τοπικών φορέων που κάλεσε στην Περιφερειακή Ενότητα ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος αποτέλεσε το δίαυλο επικοινωνίας με τους Γιάννη και Παντελή Ζαφειράκη, οι οποίοι παραχώρησαν το χώρο για τρεις μήνες, μέχρι να ετοιμαστούν από το Δήμο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ οι εγκαταστάσεις στην πρώην ΒΙΑΛ. Χαρακτηριστικό της σύσκεψης ήταν ότι ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης απέρριψε αμέσως τη λύση "Κέντρο Καλουτάς" που προτάθηκε προσέθεσε ότι κανείς δεν θα βγεί από τη σύσκεψη αν δεν βρούμε λύση.
Το πλάνο που υπάρχει είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται άμεσα, μετά την άφιξή τους στο νησί, στα Βυρσοδεψεία, ώστε για όσες ώρες απαιτηθεί (ανάλογα με τον κόσμο) να γίνεται η καταγραφή τους από τους λιμενικούς και αστυνομικούς και στη συνέχεια θα αφήνονται ελεύθεροι και ο... Θεός βοηθός. Αφού άλλοι -όπως γίνεται και τώρα- θα πηγαίνουν σε ξενοδοχεία μέχρι να φύγουν με τα πλοία για Πειραιά ή Καβάλα ή αεροπορικώς κι άλλοι -οι περισσότεροι όπως έχει αποδειχθεί- θα βρίσκουν καταφύγιο ή στον Κήπο, ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο.
Ήδη γι' αυτό το σκοπό, όπως δήλωσε στο "Ράδιο Α" ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Καραμανής, αναμένονται δύο ακόμη μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι οποίες θα τοποθετηθούν όπου κριθεί σκόπιμο και ανάμεσα στους υπό εξέταση χώρους είναι και το πάρκινγκ του Δήμου στα Ταμπάκικα, απ' όπου οι πρόσφυγες θα μπορούν να παίρνουν τα λεωφορεία και να κατεβαίνουν στο λιμάνι, όταν πια έρθει η ώρα της αναχώρησής τους από το νησί.
Παράλληλα, πιθανά και αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, να βρίσκονται στη Χίο 15 ακόμη χημικές τουαλέτες που έχει παραγγείλει ο Δήμος, με στόχο όπου καταλύουν πρόσφυγες και μετανάστες να είναι πιο υποφερτή η κατάσταση, αφού με τόσες χιλιάδες κόσμου το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ μεγάλο.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου