Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Απαράδεκτος Ο Πόλεμος Τις Τοπικές Τηλεοράσεις

Και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, εκφράζει τις διαφωνίες τους για το ν/σ που αφορά στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, επισημαίνοντας ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές τότε θα οδηγηθούμε «στο κλείσιμο των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια και στη μονοπώληση της πληροφόρησης και ψυχαγωγίας από κεντρικούς σταθμούς, πράγμα απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό».....
 Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά επισημαίνει τα παρακάτω: 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,             
Στο υπό συζήτηση στη Βουλή Σχέδιο Νόμου που αφορά στις Ραδιοτηλεοπτικές Συχνότητες περιλαμβάνεται σειρά ρυθμίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφέρειας. 
Ας μου επιτραπεί να επισημάνω ότι οι εν λόγω διατάξεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τη νησιωτική Ελλάδα, απέχουν παρασάγγας από την υφιστάμενη πραγματικότητα και η εφαρμογή τους θα έχει σαφείς αρνητικές επιπτώσεις στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία των πολιτών. Συγκεκριμένα:  
- Το κόστος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι απαγορευτικό για τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφέρειας. 
- Η μη εφαρμογή κανενός είδους κριτηρίου εντοπιότητας, ανοίγει το δρόμο για πλήρως ανεξέλεγκτες καταστάσεις με την «εισβολή» συμφερόντων ξένων προς τις τοπικές κοινωνίες. 
- Η εφαρμογή πλήρως ανεδαφικών προϋποθέσεων (όπως η κατ’ ελάχιστον απασχόληση 25 τουλάχιστον εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό) αποκαλύπτει άγνοια των συνθηκών των οικονομιών της περιφέρειας και ειδικά των νησιών. 
Με βάση τα παραπάνω, τα οποία ενδεικτικά ανέφερα, είναι βέβαιο ότι η εφαρμογή αυτών των διατάξεων θα οδηγήσει στο κλείσιμο των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια και στη μονοπώληση της πληροφόρησης και ψυχαγωγίας από κεντρικούς σταθμούς, πράγμα απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό.   

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Περιφέρειας, σε όλο το διάστημα λειτουργίας τους είχαν συνεπή και διαρκή προσφορά στην πληροφόρηση, στο δημοκρατικό διάλογο και στον πολιτισμό. Λειτούργησαν με όλες τις δυσκολίες, τις οποίες γνωρίζετε, πάντοτε σε συνεργασία και προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, επιτελώντας ειδικά στην παραμεθόριο και εθνική αποστολή. Εκφράζοντας και τους συμπολίτες μου, σας καλώ να επανεξετάσετε τις διατάξεις-ρυθμίσεις που αναφέρονται στους σταθμούς της Περιφέρειας, και ειδικά της νησιωτικής Ελλάδας, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα συνέχισης του έργου και της προσφοράς τους.   

Με εκτίμηση   
Σταμάτης Κάρμαντζης 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ»


Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου