Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Διαφωνία Για Την Απευθείας Ανάθεση Του Master Plan Του Λιμανιού

Μία μόνο εταιρεία εκδήλωσε ενδιαφέρον για το master plan του λιμανιού, οπότε η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε να της αναθέσει το έργο, πλην όμως στη συνεδρίαση εμφανίστηκε ο Δήμης Μυλωνάδης και κατέθεσε εγγράφως τις αντιρρήσεις του, στις οποίες σημειώνει, κοινοποιώντας τες και στις αρμόδιες αρχές, ότι η διαδικασία αυτή είναι παράτυπη....
Ζήτησε μάλιστα από την Επιτροπή να πάρει πίσω την απόφασή της, κάτι που δεν έγινε, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, στην εισήγηση υπάρχει θετική γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. “Ευχαριστούμε τον Δήμη Μυλωνάδη για το ενδιαφέρον του”, είπε, “αφού το κοινοποιεί και στην Τεχνική Υπηρεσία, αν υπάρχει πρόβλημα ας μας ενημερώσουν και τότε αλλάζουμε την απόφαση, προς το παρόν μένει ως έχει”.  
Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Μπελέγρης τέλος Μάρτη ή Απρίλη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το master plan που θέτει τρεις βασικούς άξονες: διαχείριση, καθορισμό χρήσεων, και δυνατότητα επεκτάσεων στα λιμάνια της Χίου, των Ψαρών, των Οινουσσών, των Λιμνιών και των Μεστών.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 55.000 ευρώ και ο ίδιος εκτιμά ότι η εταιρεία που την ανέλαβε είναι από τις μεγαλύτερες στο χώρο, σημειώνοντας ότι θα τελεί υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και του  πολιτικού μηχανικού Γεωργίου Βαγγέλα με τον οποίο συνεργάζεται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου