Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Είναι Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη Και Συμφέρει

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Πόσοι από μας γνωρίζουν ότι τα φώτα που ανάβουν στον περιφερειακό των Καρυών δεν κοστίζουν ούτε μια δραχμή στην περιφέρεια και πόσοι από μας αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες που ανοίγονται μέσα από τη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη;
Συμμετέχοντας στο έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ», και στα πλαίσια του προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, εκτέλεσε έργο συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ που αφορούσε στην αντικατάσταση των λαμπτήρων στους 3 κόμβους από τον περιφερειακό της Λευκωνιάς, ΔΕΗ, μέχρι τον πρώτο κόμβο του Καρφά με λαμπτήρες led, η τοποθέτηση λαπτήρων με φωτοβολταικά led στον κόμβο των Καρυών και η αντικατάσταση των αντλιών θερμότητας του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας με σύγχρονους.
«Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 200.000 ευρώ αλλά τελικά το έργο έκλεισε στις 120.000 και ήδη έχουμε σημαντικά οφέλη αφού έχουμε μηδενική κατανάλωση ρεύματος στις Καρυές και τουλάχιστον τη μισή κατανάλωση στους κόμβους που αναφέρθηκαν προηγούμενα. Όσο για το κτήριο της περιφερειακής ενότητα τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά αλλά πρέπει αν καταγραφούν οι καταναλώσεις και της φετινής χρονιάς για πιο ασφαλή συμπεράσματα» δήλωσε στον «π» ο υπεύθυνος του έργου στη Χίου, από την περιφερειακή ενότητα, Σ. Ζώης.
 Το έργο που πραγματοποιήθηκε στη Χίο μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα παρουσιαστεί στην  ημερίδα με θέμα «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μιχαήλ Βουρνού στο κτίριο της ΠΕ Χίου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 13:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου