Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς Τέλος: Νεκρά Παιδιά Σε Νέα Προσφυγικά Ναυάγια

Τρία παιδιά και μια ηλικιωμένη γυναίκα αγνοούνται ανοιχτά του Αγαθονησίου μετά από νέο προσφυγικό ναυάγιο. Ακόμη δύο πρόσφυγες αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου μετά από δεύτερο ναυάγιο, ενώ σε τρίτο ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης χάθηκαν δύο ακόμη παιδιά.....
Στο πρώτο περιστατικό οι πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν την Τετάρτη στο Αγαθονήσι ενημέρωσαν έναν ψαρά για τα τρία παιδιά - δύο αγοράκια 1 και 5 ετών και ένα κοριτσάκι 1 ετους - και την ηλικιωμένη γυναίκα, 61 ετών, που αγνοούνται και αυτός με τη σειρά του επικοινώνησε με τις αρχές. Άλλο ένα αγόρι 5 ετών, που είχε τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε και διασώθηκε από αλιευτικό σκάφος στην ίδια περιοχή. Στις επιχειρήσεις έρευνας συμμετέχουν δύο πλωτά και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Σε ένα δεύτερο προσφυγικό ναυάγιο, στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, αγνοούνται δύο πρόσφυγες. Στις επιχειρήσεις έρευνας συμμετέχουν δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο της Frontex.
Το πρωί της Τετάρτης πλωτό του Λιμενικού διέσωσε 38 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης. Δύο μικρά παιδιά, όμως, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρονται αυτήν την ώρα στον Μόλυβο, όπου αναμένει ασθενοφόρο, για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου τους.
Εν τω μεταξύ πάνω από 3000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο Λιμάνι του Πειραιά. Ειδικότερα, από το πλοίο «Αριάδνη», αποβιβάστηκαν 1439 πρόσφυγες που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και στη Χίο, ενώ από το πλοίο «Τέρα Τζετ» αποβιβάστηκαν 1734 άτομα , που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη. 

Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου