Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Εικόνες Ντροπής Από Τη Μυτιλήνη: Αστυνομικός Κλωτσά Μετανάστες

Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν τα τελευταία 24ωρα εικόνες που δείχνουν αστυνομικό να κλωτσά μετανάστη στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν, πραγματοποιούσαν αυτοψία στους χώρους όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί....
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι για τη λειτουργία του κέντρου στη Μόρια είχαν φροντίσει να αδειάσει ο χώρος από μετανάστες και πρόσφυγες, πριν φτάσουν σε αυτό οι κ.κ. Τσίπρας και Φάιμαν. 

Μάλιστα, ενώ σήμερα στο κέντρο υπολογίζονται πέρι τους 4.000, την ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού σε αυτό είχαν απομείνει μόλις 500. Με βάση ασφαλείς πηγές, οι υπόλοιποι, 1.000 και πλέον, είχαν μεταφερθεί στην πίσω πύλη του κέντρου, περιμένοντας να καταγραφούν, ενώ φυλάσσονταν από αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Τις εικόνες ντροπής ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο φωτογράφος Saverio Serravezza, ο οποίος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στον καταυλισμό στη Μόρια, συνόδευσε τις φωτογραφικές του λήψεις με την ακόλουθη λεζάντα: «Στρατόπεδο Μόριας, Λέσβος, Ελλάδα. Πριν από 3 ώρες. ΜΑΤ. Πολλή ένταση. Κραυγές. Οι άνθρωποι έχουν εξαντληθεί, η αστυνομία είναι πάρα πολύ νευρική. Περισσότεροι από 5.000 περίμεναν, δεν τους επέτρεπαν να εισέλθουν. Δεν ξέρω τον αριθμό των ανθρώπων που περιμένουν μέσα για να καταγραφούν. Οι υπεύθυνοι στους καταυλισμούς είναι σε θέση να κάνουν λιγότερες από 1.000 ταυτοποιήσεις ανά ημέρα. Πάρα πολλοί εκείνοι που φτάνουν αυτές τις μέρες. Και ο αριθμός των Αφγανών και των Ιρακινών έχει αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό κατά την περίοδο αυτή». 

Την ώρα, μάλιστα, που τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με τον Αυστριακό καγκελάριο επισκέπτονταν τον καταυλισμό προσφύγων στο Καρά Τεπέ.  Ο Saverio Serravezza  σχολίασε, δε, πως, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στη Μόρια, την άλλη πλευρά του νησιού, το κέντρο φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ ήταν καθαρό, περιποιημένο, τα παιδιά έπαιζαν, η ταυτοποίηση γινόταν σε μόλις δυο ώρες, είχαν νερό, φαγητό και WiFi…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου