Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Υπάρχουν 15 Εκ.Ευρώ Για Το Αεροδρόμιο. Θα Τα Πάρουμε;

Ζητά συντονισμό ενεργειών για να ασκηθεί πίεση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για το έργο επέκτασης του αεροδρομίου, επιμένοντας ότι υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις 15 εκ. ευρώ......
Ο λόγος για τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος με δηλώσεις του σήμερα στην “Α” επισημαίνει ότι πρέπει να βρεθούν και να συντονιστούν Βουλευτές, Επιμελητήριο και Δήμαρχος προκειμένου οι ευρωπαϊκές πιστώσεις που φέρονται ως εγγεγραμμένες και τις οποίες ανακάλυψαν πριν από ένα μήνα επισκεπτόμενοι -όπως είπε- τα υπουργεία μαζί με την Περιφερειάρχη, αλλά και με τη συμβολή του γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες, να μην οδεύσουν προς άλλη κατεύθυνση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επιμένει ότι οι πιστώσεις για το έργο, για τις οποίες κάποιοι έθεσαν θέμα αμφισβήτησης, υπάρχουν και αφορούν την επέκταση του διαδρόμου προσαπογείωσης αεροσκαφών, τις εργασίες αναβάθμισης του πεδίου ελιγμών και του κτηρίου του αεροδρομίου, καθώς και τη μελέτη για τη μετατόπιση του δρόμου στα Ανατολικά.
“Αυτή τη στιγμή από το υπ. Μεταφορών υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση. Αυτή η ανοιχτή πρόσκληση αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που σημαίνει ότι πρέπει να ετοιμαστεί ο φάκελος, πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες, να κατατεθούν στις Βρυξέλλες, ώστε αυτά τα χρήματα που είναι για μας να μπουν σε μια ρότα υλοποίησης”, σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης και κατέληξε λέγοντας ότι έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να προκληθεί μία συνάντηση στην οποία θα ενημερώσει για το ζήτημα.


Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου