Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Από Του Γρού Θα Αρδεύεται Ο Κάμπος

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΡΟΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ
Σάρκα και οστά  παίρνει το όραμα άρδευσης του Κάμπου από νερό της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού.
Η ΔΕΥΑΝΧ ολοκλήρωσε την τεχνική  μελέτη και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ του έργου της  επαναχρησιμοποίησης των εκροών της μονάδας για την άρδευση του Κάμπου, το οποίο ο Διευθυντής της εταιρίας Πέτρος Καλογεράκης χαρακτηρίζει  ως εμπροσθοβαρές ( έχει προτεραιότητα) ώριμο και έτοιμο να εκτελεσθεί......

«Περιμένουμε μόνο τις εγκρίσεις από την Υ.Π.Α και την Κτηματική Υπηρεσία  για τη νομιμοποίηση του υπάρχοντος χώρου και την άδεια νέων κατασκευών. Θα αποκτηθούν σύντομα και  θα ακολουθήσουν η ένταξη της χρηματοδότησης  στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ και η έναρξη των εργασιών», δηλώνει στον «π».
Δεξαμενή Γρού
Για την άρδευση θα χρησιμοποιούνται  4.000 κ.μ από την ημερήσια επεξεργασία η οποία ανέρχεται στα 7.000 κ.μ. και η μετατροπή θα γίνεται με φίλτρα  απολύμανσης των εκροών οι οποίες είναι ήδη επεξεργασμένες σε δεύτερο στάδιο. Τα επεξεργασμένα  νερά θα οδηγούνται στη δεξαμενή που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Γρού και από εκεί με τη μέθοδο της βαρύτητας θα διανέμεται στα κτήματα από τα υπάρχοντα ιδιωτικά δίκτυα άρδευσης. «Είμαστε κοντά πλέον στην υλοποίηση του έργου που θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε σημαντικά την υδροληψία από την λεκάνη του Κορακάρη και να βελτιωθεί η ποιότητα  νερού του  υδροφόρου ορίζοντα και κατ’ επέκταση  του νερού που διατίθεται στα σπίτια», προσθέτει με ικανοποίηση, αφού φτάνει η ώρα της πραγματοποίησης του σημαντικού έργου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου