Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αγανακτισμένοι Οι Υπάλληλοι Της Περιφερειακής Ενότητας Χίου Από Τον "Αποκλεισμό" Προσλήψεων

Την αγανάκτησή τους για τον αποκλεισμό της Περιφερειακής Ενότητας Χίου από τον προγραμματισμό Προσλήψεων της Περιφέρειας εκφράζουν με επιστολή τους οι υπάλληλοι της Π.Ε. Χίου.....

Σε αυτήν αναφέρουν:
«Με έκπληξη και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε για την χθεσινή (23/2/2016) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Β.Α., με την οποία εγκρίθηκαν 10 θέσεις για πρόσληψη τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 8 θέσεις στην Π.Ε. Λέσβου και 2 θέσεις στην Π.Ε. Σάμου. Οι ανάγκες σε προσωπικό της Π.Ε. Χίου, αν και είχαν κατατεθεί εγγράφως και εγκαίρως από την αρμόδια υπηρεσία (Δ/νση Διοικητικού), αγνοήθηκαν εντελώς.
Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τις υπηρεσίες μας εδώ και χρόνια, εντονότερα δε μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», αλλά και των μνημονιακών περιορισμών στις προσλήψεις, το οποίο έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα. Χαρακτηριστικά, από το 2010 και μετά 34 συνάδελφοι έχουν αποχωρήσει από την Π.Ε. Χίου. Αντίστοιχα, οι εντάξεις νέων εργαζομένων στο αντίστοιχο διάστημα είναι μόλις 4 (για την ακρίβεια, 3 προσλήψεις και 1 μετάταξη). Πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας παραμένει ο προγραμματισμός και υλοποίηση προσλήψεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των νησιών και γνώμονα την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών.
Το ζήτημα του προγραμματισμού και ιεράρχησης των αναγκών σε προσλήψεις θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μεν συνολικά αλλά και με βάση την αρχή της αναλογικότητας, και σε καμία περίπτωση αυτές δεν θα πρέπει να ιεραρχούνται σε βάρος μίας Π.Ε. έναντι των άλλων, όπως συνέβη χθες σε βάρος της Π.Ε. Χίου. Για το λόγο αυτό ζητούμε την επανεξέταση της απόφασης αυτής και την ένταξη των αναγκών της Π.Ε. Χίου στον προγραμματισμό προσλήψεων.
Θεωρούμε ότι ελάχιστη αντίδραση σε αυτήν την αδικία είναι η απαίτηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου και το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων Χίου, να τεθεί εκ νέου το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο θα γίνει νέα ιεράρχηση και προγραμματισμός προσλήψεων, στον οποίο θα περιέχονται και ανάγκες της Π.Ε. Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου