Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Αν Δεν Γίνει Κάτι Το 2017 Θα Μηδενίσουμε... Σε Ευρωπαίους Τουρίστες

Θ. Μιχαλάκης: Μείον τρεις πτήσεις για το 2016 και... βλέπουμε
“Αν δεν γίνει κάτι άμεσα το 2017 θα είναι μηδενισμένο από ευρωπαίους τουρίστες στη Χίο”.....

Δεν μπορούσε να το πει πιο καθαρά ο τουριστικός πράκτορας Θόδωρος Μιχαλάκης, που βλέπει ότι μία προς μία ακυρώνονται πτήσεις τσάρτερς προς το νησί μας τη φετινή σεζόν, κινδυνεύοντας να μείνουμε με τους μισούς από τους λιγοστούς, πράγματι, ευρωπαίους τουρίστες που επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια το νησί μας, λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.
Πέρσι είχαμε νέο ιστορικό χαμηλό με λιγότερες από 8.000 αφίξεις, όμως φέτος πάμε για ακόμη χειρότερο αφού ήδη ακυρώθηκε μία πτήση με τσέχους τουρίστες, άλλη μία από τη Βιέννη και μία από το Άμστερνταμ -εκεί κινδυνεύουμε να χάσουμε τα ⅔ των Ολλανδών, που είναι η βασικότερη αγορά μας-  οπότε το καλοκαίρι θα ξεμείνουμε με ολίγους Ολλανδούς, άντε και κάποιους Νορβηγούς,  ίσως και τους Σλοβένους κι αν πάνε καλά τα πράγματα μπορεί να ανοίξει η αγορά της Σερβίας, η οποία έχει κάποιες δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Μιχαλάκης, λόγω ζητημάτων του αεροδρομίου.
Ο έμπειρος τουριστικός πράκτορας εκτιμά ότι οι συνέπειες στον τουριστικό τομέα από το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστούν κεντρικά και άμεσα με σχέδιο ενημέρωσης - διαφήμισης τέτοιο που να αποδεικνύει ότι στα νησιά μας υπάρχει ζωή και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η μία μόνο όψη που προβάλλεται και λειτουργεί αποτρεπτικά για τον υποψήφιο ευρωπαίο τουρίστα, με τις εικόνες των ταλαίπωρων προσφύγων και μεταναστών, ή των ναυαγίων.
Σε δεύτερο επίπεδο, εξίσου σημαντικό για τον ίδιο, είναι να ληφθούν μέτρα από για τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα που δραστηριοποιούνται στο ανατολικό Αιγαίο, όπως πάγωμα δανείων, επιχορηγήσεις κ.ο.κ.
“Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν μειωθεί η δουλειά θα χαθούν θέσεις εργασίας”, ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης, ο οποίος απάντησε και στο ζήτημα που προβάλλεται από ορισμένους για τα θετικά του… προσφυγικού τουρισμού.
“Μπορεί να σου δίνει μια ανάσα περιστασιακά”, είπε, “αλλά δεν αναπληρώνει την απώλεια από τη φυσιολογική ανάπτυξη του τουρισμού”.

Πηγή:
href="http://www.alithia.gr/oikonomia/den-ginei-kati-2017-tha-midenisoyme-se-eyropaioys-toyristes-xios" target="_blank">www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου