Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Κοντά Στους Πρόσφυγες Η Ιματιοθήκη Της Αγάπης

«Ο Χριστός μας δε γνωρίζει ούτε  άσπρο ούτε μαύρο, δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους κι’ έχει πει αυτός που έχει δύο χιτώνες να δίνει τον ένα».

Η Ι. Μ. Χίου θεωρεί ως μέρος της αποστολής της τη στήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται βοήθεια, γι’ αυτό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς στους πρόσφυγες που καταφθάνουν από τα παράλια της Τουρκίας.
Αιχμή του δόρατος η Ιματιοθήκη της Αγάπης, η οποία για  μία φορά ακόμα  πρόσφερε  πακέτα με ρούχα στους 70 πρόσφυγες και μετανάστες  που έφτασαν κατάκοποι και βρεγμένοι ως το κόκκαλο στη Χίο το πρωί του περασμένου Σαββάτου.
Με το που τελείωσε η πρωινή Θεία Λειτουργία, τα κινητά των πατέρων της Ιματιοθήκης κτυπούσαν ασταμάτητα.
«Μεγάλη ανάγκη! 70 ταλαιπωρημένες ψυχές ζητούν τη βοήθεια σας! Κάντε γρήγορα», τους έλεγαν.
Τα δέματα ήταν έτοιμα - οι εθελοντές της δράσης δουλεύουν και προληπτικά -  και οι πατέρες  Αντώνιος και Μιχαήλ ανέλαβαν να τα παραδώσουν στο χώρο φιλοξενίας τους.
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, όταν τα απελπισμένα βλέμματα των ανθρώπων που αναζητούν στήριξη και ελπίδα συναντήθηκαν με τα βλέμματα τους. Τα παιδιά έπεφταν στην αγκαλιά τους και τους έσφιγγαν δυνατά. Η εκκλησία μας το λέει συνεχώς, ότι ο Χριστός μας δεν γνωρίζει ούτε άσπρο, ούτε μαύρο.
Οι πατέρες της Ιματιοθήκης δεν αρκέστηκαν όμως στην πρώτη προσφορά. Έφυγαν με ανάμεικτα συναισθήματα και πολύ προβληματισμό.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο πάτερ Αντώνιος ως διοικητικός προϊστάμενος του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Βροντάδου, μετά το τέλος του τσαγιού που είχε οργανώσει με την παρουσία  πολλών πιστών, συγκέντρωσε πολλά εδέσματα και μαζί με κάποιες ενορίτισσες τα παρέδωσε στους υπεύθυνους, για να διανεμηθούν στους πρόσφυγες.
Εφάρμοσαν στην πράξη την προσφορά της εκκλησίας και του εκκλησιάσματος, την προσφορά από το περίσσευμα ή το υστέρημα τους στον άλλο, τον αδελφό, το Χριστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου