Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τσακαλώτος για Bild: Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση του Ιουλίου

Δήλωση σε Reuters
Για διαστρέβλωση από τη γερμανική εφημερίδα όσων είπε στους ξένους ανταποκριτές έκανε λόγο σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών.....


Για διαστρέβλωση των θέσεών του κατηγόρησε τη γερμανική Bild o Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ότι η ελληνική κυβέρνηση αν δεν προχωρήσει η υπόθεση του χρέους δεν θα πληρώσει τη δόση των 7 δισ. ευρώ του Ιουλίου.

«Η Bild διαστρέβλωσε αυτά που είπα τη Δευτέρα (σ.σ. στην ενημέρωση των ξένων ανταποκριτών). Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Επιχειρώντας, δε, να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συμπλήρωσε στη δήλωσή του:

«Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή της δόσης δεν είναι θέμα γιατί όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μια καταβολή δόσης χωρίς τη διευκρίνιση για το θέμα του χρέους δεν είναι αρκετή για να "γυρίσει" σε θετικούς ρυθμούς την οικονομία».

Νωρίτερα σε διάψευση του δημοσιεύματος είχε προβεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνοντας λόγο για δημοσίευμα πολιτικής σκοπιμότητας.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου