Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή πτώση στην σημερινή συνεδρίαση

Οδός Αθηνών
Ο Γενικός Δείκτης στις 11:32 έχανε 0,69% και βρισκόταν στις 770 μονάδες.....



Το... σκληρό πόκερ μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σοϊμπλε και του IMF συνεχίζεται και η χθεσινή του επίθεση για τις προβλέψεις δεν είναι τυχαία. 

Οι αγορές βλέπουν την διελκυστίνδα μεταξύ των δανειστών και περιμένουν την 15η Ιουνίου και κυρίως την φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί. Μην ξεχνάμε ότι, όταν το ΔΝΤ είχε βγάλει την έκθεση του, τον Ιανουάριο, τότε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ταλαιπωρήθηκε. Η αναμονή, λοιπόν, από τις αγορές για μια θετική δήλωση είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν πέφτει σημαντικά το χρηματιστήριο.

Ο Σοϊμπλε, από την πλευρά του δεν θέλει να δώσει χρήματα στους Έλληνες πολιτικούς εξ ου και οι συνεχείς αρνήσεις για το χρέος. Αν όμως, η Ελλάδα θα είχε ανάπτυξη πάνω απο 1,3% τότε το ελληνικό χρέος θα ήταν βιώσιμο. Η ΕΚΤ θα το αξιολογούσε και θα εξέδιδε την έκθεση βιωσιμότητας με συνέπεια την συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση. Αναμένοντας λοιπόν τις δηλώσεις από τους δανειστές, οι αγορές παρακολουθούν το «παιχνίδι» μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ. Μέχρι τότε το ελληνικό χρηματιστήριο θα συσσωρεύει, αλλά δεν θα καταστρέφεται με σημαντικές ρευστοποιήσεις. 

Καθόλου τυχαίες δεν είναι και οι δηλώσεις του Ινδο- Καναδού επενδυτή κ. Prem Watsa για ανάπτυξη 5-6% στην Ελλάδα. Μπορεί να έχει χάσει τα χρήματα σε δυο ανακεφαλαιοποιήσεις και να γράφει υποαξίες, αλλά παραμένει θετικός διότι γνωρίζει πως θα κερδίσουν οι επόμενοι επενδυτές απο αυτόν. Είτε αυτοί που αγόρασαν τράπεζες απο ταμπλό – και όχι απο τις αυξήσεις – είτε η επόμενη φουρνιά. Ο ίδιος θα χρειαστεί να  περιμένει  για να κερδίσει, αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο.


Πτώση στο 0,80%
Κάτω  απο τις 770 μονάδες κινείται το χρηματιστήριο με τις τράπεζες να χάνουν έως 2,39% ( Eurobank ), ενω ο τζίρος κυμαίνεται στα 13 εκατ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης βρισκόταν πριν απο λίγο στις 769 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,67%. Πτώση 2,39% για την μετοχή της Eurobank στα 0,859 ευρώ. Οριακή πτώση 0,32% γαι την Εθνική Τράπεζα στα 0,307 ευρώ. Πτώση 0,96% για την Alpha Bank εν όψει αποτελεσμάτων. Πτώση 1,01% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,197 ευρώ. Ρευστοποιήσεις στην ΔΕΗ με πτώση 1,73%. Οριακή πτώση 0,39% για τον ΟΤΕ στα 10,21 ευρώ. Πτώση 1,03% για τον ΟΠΑΠ στα 9,60 ευρώ.  Με  πτώση 2,10% η Ελλάκτωρ στα 1,40 ευρώ. Πτώση 0,65% για τον Μυτιληναίο.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου