Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Διάκονος ο Κωνσταντίνος Θηριανός

Πλέον θα «φωτίζει» με τη νέα διακονία του τις ψυχές των συνανθρώπων του. Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια αφότου απεφοίτησε από την Ριζάρειο Σχολή για να λάβει σάρκα και οστά το παιδικό όνειρό του, η ιεροσύνη......

Ο λόγος για τον 28χρονο π.Κωνσταντίνο, που χειροτονήθηκε σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου 2017 Διάκος , στον Ιερό  Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλλιμασιά.
Ο Κωνσταντίνος Θηριανός γεννήθηκε στα Μεστά το 1989 όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Το 2007 απεφοίτησε από το Λύκειο Καλαμωτής και το 2009 απεφοίτησε από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.
Τον Δεκέμβριο του 2016 παντρεύτηκε την Ιωάννα Ρέππα του Εμμανουήλ από την Καλαμωτή.
Το επάγγελμα που ασκούσε μέχρι την χειροτονία του ήταν αυτό που έκαναν οι μαθητές του Κυρίου, αυτό του ψαρά, το οποίο μνημόνευσε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης.
Αναλυτικότερα, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρρών και Οινουσσών .κ. Μάρκος  χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή  κληρικών και πιστών, που κατέκλυσαν τον ναό. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο κ. Μάρκος  τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Κωνσταντίνου Θηριανού.
Απευθυνόμενος στον νέο διάκονο, τον παρότρυνε να αγωνιστεί με ταπεινότητα και να διακονήσει με αγάπη και υπομονή, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφωνώντας παράλληλα την ιαχή «άξιος». Στη σημαντικότερη ημέρα της ζωής του βρίσκονταν δίπλα στον π.Κωνσταντίνο η σύζυγος οι γονείς αδέλφια, αλλά και δεκάδες συγγενείς και φίλοι, που δεν έκρυψαν στιγμή τη χαρά αλλά και τη συγκίνησή τους.
 Απευθυνόμενος στην Πρεσβυτέρα της τόνισε τον δικό της ρόλο στην διακονία του συζύγου της ο οποίος για να πετύχει θέλει και την δική της βοήθεια, κυρίως και την βοήθεια του θεού. Με την μεγάλη πίστη σας θα πορευθείτε στη νέα ιερατική σταδιοδρομία.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος διάκονος μοίρασε σε όλους τους πιστούς αναμνηστικό δώρο, μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, που διετέλεσε Διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.
Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ανακοίνωσε ότι ο νέος διάκονος θα χειροτονηθεί Ιερέας στις 16 Ιουλίου 2017 στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στα Μεστά.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου