Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Συνέβαλε στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας

Το συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού
Ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας, υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας, αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός....


Για ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου που κλείνει με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών τα ξημερώματα της Δευτέρας, κάνει λόγο στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό ως έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, τονίζοντας ότι «κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας».

Ο πρωθυπουργός, τέλος, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΝΔ και γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προκειμένου να του εκφράσει και προσωπικά τα συλλυπητήριά του.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

Με την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας. Υπήρξε ένας από τους κύριους  πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας. 

Στην οικογένειά του,  στους οικείους και στο κόμμα του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

 Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου