Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Το νησί στη ρουλέτα

Ανακοίνωση της Παγχιακής επιτροπής αγώνα για το προσφυγκό
Πρώτα άνοιξε η κερκόπορτα με την υπογραφή από το Δημοτικό Συμβούλιο της λευκής επιταγής για την παράδοση της Χίου στις ορέξεις αυτών που την οραματίζονται μια τεράστια φυλακή (αποθήκη) ψυχών, ενάντια στην θέληση του χιώτικου λαού (Εμποροβιοτεχνικό επιμελητήριο, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, διάφοροι σύλλογοι, όλη η κοινωνία).....

Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο και το προαποφασισμένο σχέδιο άρχισε να ξεδιπλώνεται. Ενορχηστρωτής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, άρχισε να γυρίζει την μπίλια στον τροχό της ρουλέτας. Που θα σταματήσει η μπίλια; Ολύμπους; ΧΑΔΑ; 18; Μερσινίδι;
Με την παρουσία τεράστιας αστυνομικής δύναμης (3 Διμοιρίες των ΜΑΤ), εδικών οχημάτων και έτοιμου προαποφασισμένου σχεδίου δράσης, ήρθε να επιβληθεί από την ''αριστερή'' κυβέρνηση, με το πράσινο φως της δημοτικής παράταξης συν την ψήφο ακόμη ενός, η ''πολυπόθητη'' λύση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Όμως ο αποφασισμένος λαός της Χίου απέδειξε με την στάση του ότι δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένες καταστάσεις.
Που θα σταματήσει το μαρτύριο του νησιού να σέρνεται πίσω από την ασφυκτική πίεση κυβέρνησης και Βρυξελλών; Να σέρνεται στην καταστροφή, ενώ οι τοπικοί εκπρόσωποι εκλεγμένοι και μη (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δήμος, Περιφέρεια) να παρακολουθούν αμήχανοι τις απειλές και τον ωμό εκβιασμό με τελεσίγραφα ή να θεωρούν επιτυχία τους ότι βρήκαν λύση στο 18, αυτήν με τις λιγότερες ίσως αντιδράσεις. Όχι μόνο δεν τόλμησαν να σκεφτούν αντίλογο (άμεσο κλείσιμο Σούδας, κλείσιμο παράλληλων δομών – διαμερισμάτων, αριθμητικό όριο, χρονοδιαγράμματα αποσυμφόρησης κλπ) αλλά θεώρησαν καλό να υποκύψουν σε ανεπίτρεπτους εκβιασμούς και μπλόφες και να μεταβιβάσουν το πρόβλημα αλλού (Μερσινίδι), βγάζοντας από πάνω τους το φορτίο του κόστους. Το μέλλον του νησιού κυριολεκτικά στην τύχη. Φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός και όλα γίνονται με την λογική του βλέποντας και κάνοντας.
Δεν αξίζει στην ακριτική Χίο και στην ιστορία της τέτοια απαράδεκτη αντιμετώπιση. Ο λαός της Χίου είναι ενωμένος από την μια άκρη του νησιού ως την άλλη (παρά τα διχαστικά διλήμματα που κάποιοι εναγωνίως προσπαθούν να δημιουργήσουν) , δεν δέχεται στυγνούς εκβιασμούς και είναι αποφασισμένος για ειρηνικές μαζικές κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση του αύριο που του αρμόζει.
ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου