Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ισίδωρος Κούβελος: Μέσα από μια ενωμένη ΕΟΕ η ανάπτυξη του αθλητισμού

Συνέντευξη
«Η απόφαση του ΣτΕ γύρισε μια σελίδα στην ιστορία της ΕΟΕ που γρήγορα θα πρέπει να ξεχάσουμε...»....


Μήνυμα ενότητας για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού στέλνει ο Ισίδωρος Κούβελος με συνέντευξή του, μόλις 20 ημέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε ως παράνομες τις εκλογές της ΕΟΕ της 6ης Φεβρουαρίου.

-Κύριε Κούβελε, έχουν περάσει 20 μέρες από την ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε ως παράνομες τις εκλογές της ΕΟΕ της 6ης Φεβρουαρίου. Τι νομίζετε πως πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα;

Η απόφαση του ΣτΕ γύρισε μια σελίδα στην ιστορία της ΕΟΕ που γρήγορα θα πρέπει να ξεχάσουμε. Όπως είπα και σε προηγούμενη δήλωσή μου, ας θεωρήσουμε την απόφαση αυτή ως σάλπισμα ενότητας. Πιστεύω απόλυτα πως όλα τα μέλη της ΕΟΕ, που εκπροσωπούν ένα άθλημα για το οποίο έχουν δώσει κάθε κομμάτι της ενέργειας τους, θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν την εμπειρία τους μέσα από μια ενωμένη ΕΟΕ, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού.

-Πιστεύετε ότι τις απόψεις σας συμμερίζονται όλοι οι συνάδελφοί σας στην Ολομέλεια;

Ναι, το πιστεύω! Είμαι βέβαιος πως όλοι οι συνάδελφοι στην ΕΟΕ προσβλέπουν σε μια προοδευτική κίνηση, που θα ξεκολλήσει το αθλητικό κίνημα στην χώρα μας από το τέλμα που έχει περιέλθει τελευταία. Όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι με τους οποίους έχω μιλήσει, δείχνουν καλή πίστη και θέλουν να δουν μια ενωμένη ΕΟΕ, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και μοναδικό στόχο την ενότητα του ελληνικού αθλητισμού. Είναι εύκολο να το πετύχουμε, αν βάλουμε στο πλάι προσωπικές φιλοδοξίες και αν κοιτάξουμε στα μάτια το αύριο του ελληνικού αθλητισμού.

-Ποια είναι η θέση της ΔΟΕ σε όλα αυτά;

Η ΔΟΕ έχει ως αρχή να μην παρεμβαίνει στις εκάστοτε τριβές που παρατηρούνται στις διάφορες Ολυμπιακές Επιτροπές του κόσμου. Παρεμβαίνει μόνον εάν δεν επιτυγχάνεται μια ουσιαστική λύση και στις περιπτώσεις αυτές, η παρέμβασή της είναι πολύ σοβαρή, όπως για παράδειγμα να θέσει σε διαθεσιμότητα μια παραβατική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στη δική μας περίπτωση, η ΔΟΕ είναι βέβαιη πως θα βρούμε μια ενωτική λύση σύντομα, ώστε να επανέλθει το αθλητικό κίνημα της Χώρας μας στην κανονικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα, όλα τα μέλη της ΕΟΕ θα συμφωνήσουν σε μια τέτοια ενωτική συμβιβαστική διοικητική λύση, αφήνοντας στο παρελθόν λανθασμένες επιλογές που πλήγωσαν όλους μας.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου