Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Με κενά και ελλείψεις ανοίγει η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό

Η αρχική έκδοση ενεργοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα - Στα μέσα φθινοπώρου θα «ανέβει» η ολοκληρωμένη πλατφόρμα.....


Με κενά και ελλείψεις ενεργοποιείται η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet, ιδιώτες και επιχειρήσεις με συνολικές οφειλές άνω των 20.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών τους προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τους προμηθευτές τους.

Ωστόσο, η αρχική έκδοση της πλατφόρμας που θα βγει στον «αέρα» θα περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία και τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και τα ταμεία καθώς η ολοκληρωμένη μορφή, που θα περιλαμβάνει και τα χρέη προς τους υπόλοιπους πιστωτές θα «ανέβει» από τα μέσα φθινοπώρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η σύνδεση του συστήματος με την εφορία και τα τελωνεία θα γίνει από Σεπτέμβριο και με τις τράπεζες στις αρχές Οκωβρίου.

Επιπλέον, ο οφειλέτης θα πρέπει ο ίδιος να «τρέξει» τη διαδικασία αφού πέρα από τα χρέη που θα εμφανίζονται αυτόματα στο σύστημα, θα πρέπει να εισάγει στο σύστημα πληροφορίες όπως αναλυτική περιουσιακή κατάσταση (καταθέσεις, ακίνητα, επενδύσεις) και άλλα έγγραφα (τιμολόγια, επιταγές, κτλ) μόνος του.

Η συνολική διαδικασία εκτιμάται ότι διαρκεί 2-3 μήνες για οφειλές έως 2 εκατ. ευρώ καθώς για μεγαλύτερες οφειλές θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Πηγή: www.newmoney.gr

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου