Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Δημοκρατική Ευθύνη: «Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα» στη Χειμάρρα με τις κατεδαφίσεις

Ανακοίνωση
«Η κατεδάφιση κτηρίων που ανήκουν σε Έλληνες της μειονότητας των Δρυμάδων αποβλέπει στην καταπίεση και ξεριζωμό των Ελλήνων της Β. Ηπείρου βάσει συστηματικού σχεδίου των Τιράνων» λέει το κόμμα της Δημοκρατικής Ευθύνης.....


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Ελλάδα για τις πρωτοφανείς προκλήσεις της αλβανικής κυβέρνησης στη Χειμάρρα με τις κατεδαφίσεις ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας. 

Η Δημοκρατική Ευθύνη καταγγέλλει την κυβέρνηση του Έντι Ράμα για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και πως στέλνει «τη χώρα πίσω στα πρόσφατα σκοτεινά χρόνια του καθεστώτος Χόντζα». Επίσης, καλεί την «ελληνική κυβέρνηση να πάψει να ολιγωρεί και να λάβει άμεσα όλα εκείνα τα αναγκαία δραστικά μέτρα τόσο θεσμικά εντός της ΕΕ όσο και σε διμερές πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο με την Αλβανία ώστε να αρθεί η σημερινή ανθελληνική πολιτική Ράμα κατά των Ελλήνων της Β. Ηπείρου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

«Η κυβέρνηση Ράμα στην Αλβανία, με ενισχυμένη πλέον την λαϊκή εντολή για την ανάπτυξη και πρόοδο του αλβανικού λαού, προβαίνει σε ενέργειες που αντιτίθενται στην βούληση του αλβανικής κοινής γνώμης και το διεθνές δίκαιο. Η συνεχής και καιροσκοπική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της περιουσίας και ασφάλειας των ελληνικής καταγωγής πολιτών στα μειονοτικά χωριά της Β. Ηπείρου από μέρους του αλβανικού κράτους αποτελεί πρόκληση για την διεθνή νομιμότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, στέλνοντας την χώρα πίσω στα πρόσφατα σκοτεινά χρόνια του καθεστώτος Χόντζα. 

Η κατεδάφιση κτηρίων που ανήκουν σε Έλληνες της μειονότητας των Δρυμάδων, με τη συνδρομή και λίγων μειονοτικών, είναι αποδοκιμαστέα, αποβλέπει στην καταπίεση και ξεριζωμό των Ελλήνων της Β. Ηπείρου βάσει συστηματικού σχεδίου των Τιράνων και δεν αφήνει κανένα πλέον περιθώριο υπομονής στην διεθνή κοινότητα.

Έφτασε ο καιρός η ελληνική κυβέρνηση να πάψει να ολιγωρεί και να λάβει άμεσα όλα εκείνα τα αναγκαία δραστικά μέτρα τόσο θεσμικά εντός της ΕΕ όσο και σε διμερές πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο με την Αλβανία ώστε να αρθεί η σημερινή ανθελληνική πολιτική Ράμα κατά των Ελλήνων της Β. Ηπείρου και να δηλωθεί πασίδηλα η αλληλεγγύη της Ευρώπης και της Αθήνας προς τους δοκιμαζόμενους αδελφούς της Β. Ηπείρου. Η υπομονή είναι αρετή, η ολιγωρία αδυναμία.»

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου