Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ενίσχυση των Κ.Υ.Τ. με προσωπικό και άμεση αποσυμφόρηση ζητούν οι Αστυνομικοί

Δεκάδες προβλήματα τα οποία καθημερινά αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κατέγραψε κλιμάκιο της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Β. Αιγαίου μαζί με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Ι. Κατσιαμάκα και τον Ειδικό Γραμματέα Οικονομικών Θεμάτων Κ. Πλατιά που επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο τη ΒΙ.ΑΛ.....


Μετά την επίσκεψη τέθηκαν από κοινού οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι επόμενες διεκδικήσεις:

Άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα των προσφύγων μεταναστών που δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό, διατηρώντας στα νησιά μόνο αυτούς που μπορούν να φιλοξενηθούν στις δομές χωρίς να υπερβαίνουν τη χωρητικότητα αυτών. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή το ΚΥΤ Χίου μπορεί να φιλοξενήσει 1274 άτομα και υπάρχουν σ’ αυτό περίπου 1900. Από αυτούς, περίπου 900 δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό και μπορούν να αναχωρήσουν άμεσα για την ενδοχώρα.
Χορήγηση επιδόματος από τα ευρωπαϊκά κονδύλια στους αστυνομικούς που ανήκουν οργανικά στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου (περίπου 1.100 αστυνομικοί), για την υπερεργασία που προσφέρουν λόγω των αναγκών που δημιούργησε η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Διατίθενται εκατομμύρια ευρώ για πολλούς και διάφορους σκοπούς σχετικά με το μεταναστευτικό, αλλά οι πιο σκληρά εργαζόμενοι ένεκα αυτού, δε λαμβάνουν από αυτά ούτε cent.
Ίδρυση ιατρείου και νοσηλευτηρίου στα ΚΥΤ, με το διορισμό νοσοκόμων και ιατρών (τουλάχιστον παθολόγου ή χειρουργού και ψυχιάτρου) που να μπορεί να χρησιμοποιήσει η αστυνομία.
Πρόσληψη διερμηνέων, οδηγών λεωφορείων κλπ ειδικοτήτων για αποκλειστική χρήση της αστυνομίας, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
Απόσπαση Αξιωματικών από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά, καθώς σε κάθε νησί υπάρχουν περίπου 150 αστυνομικοί αποσπασμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά μεταξύ αυτών δεν υπάρχουν Αξιωματικοί, με αποτέλεσμα να επιφορτίζονται με τη διαχείρισή τους οι ήδη Υπηρετούντες σε αυτά Αξιωματικοί.

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου