Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με θετικό πρόσημο το άνοιγμα την Τρίτη

Λίγο πριν τις 11 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 728 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%......


Ανοδικά αντιδρά η Αθήνα μετά την χθεσινή κατάρρευση κατά 700 μονάδες περίπου της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ, ωστόσο η αναβάθμιση δυο ελληνικών τραπεζών - Εθνικής και Eurobank - και η θετική έκθεση της HSBC δυο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, θυμίζουν γιατί ανέβαινε η αγορά επί τρείς μήνες. 

Παρά την πτώση των τελευταίων ημερών η οποία εξαφάνισε τα κέρδη τριών μηνών σε Τράπεζες και περισσότερο στις υπόλοιπες μετοχές, η HSBC μιλά για θετικούς καταλύτες το επόμενο διάστημα.

Κι αυτοί δεν είναι άλλοι απο τις ευρωεκλογές όπου αναμένεται η αντιπολίτευση να επικρατήσει με ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Παρόλο που δεν έχει φανεί ακόμα μια προεξόφληση τις επόμενες ημέρες, η αγορά θα προεξοφλήσει το όποιο αποτέλεσμα και θα τιμολογήσει εκ των προτέρων τις εξελίξεις. 

Αντίθετη γνώμη έχουν μερικοί ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα, οι οποί0οι τηρούν στάση αναμονής μέχρι τις εκλογές. Όμως, μια ήττα σε τρία επίπεδα (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές ) εκ των πραγμάτων θέτει θέμα διακυβέρνησης για μια πλειοψηφία που στηρίζεται σε ετερόκλητες συμμαχίες.

Η αγορά στο άνοιγμα έφθασε σε άνοδο κοντά στο 1% και τώρα κινείται στις 728 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%. 

Κέρδη 2,78% για την Εθνική στα 2,067 ευρώ, τράπεζα που έχει παρουσίαση σε ξένους επενδυτές στο Λονδίνο. Άνοδος 1,89% για την Eurobank στα 0,702 ευρώ. Κέρδη 0,41% για την Alpha bank στα 1,215 ευρώ. Άνοδος 1,49% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,427 ευρώ. Άνοδος 1,18% γαι τον ΟΛΠ στα 21,45 ευρώ. Άνοδος 1,17% για την Βιοχάλκο στα 3,02 ευρώ. 

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 8,4 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου