Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης της Ξένης Δημητρίου για άδεια στον Κουφοντίνα

Αναιρέθηκε από το ανώτατο δικαστήριο η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Βόλου να μην δοθεί άδεια στον τρομοκράτη της 17Ν έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου - Αναμένεται νέα συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου Βόλου για να αποφασίσει εκ νέου αν θα δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα
Ικανοποίησε στην ουσία ο Άρειος Πάγος το αίτημα του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Ν Δημήτρη Κουφοντίνα να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν του χορηγήθηκε η  7ης κατά σειρά άδεια στο  Λουκά της 17Ν......


Το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του     Αρείου Πάγου με πρόεδρο Δήμητρα Κοκοτίνη, και αναίρεσε  το βούλευμα  των δικαστών του Βόλου που δεν ενέκριναν την  άδεια στον πολυισοβίτης Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ΣΤ" Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι αρεοπαγίτες , όπως ήταν αναμενόμενο, υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία τη νύκτα της περασμένης Παρασκευής είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου.

Η Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Έτσι, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας Κουφοντίνας. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές. 

Πάντως, δεν αποκλείεται οι δικαστές του Βόλου να εμείνουν στις απόψεις τους.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου