Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Λοβέρδος: Δεν θα γίνουμε παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν έχουμε απορρίψει καμία συνεργασία»
Για την τακτική της κυβέρνησης και τις διαπραγματεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση, λέει ότι «έχει καταλήξει, ένα σύντομο ανέκδοτο», προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.....


Με κατηγορηματικό τρόπο ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, δηλώνει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι και θα παραμείνει αυτόνομος πολιτικός οργανισμός και δεν πρόκειται να γίνει παράρτημα και παρακολούθημα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ.

«Είμαστε η αυθεντική αντιπολίτευση στη Βουλή. Και βέβαια, δεν έχουμε απορρίψει εμείς καμία συνεργασία. Τη ζητάμε από το 2011. Υπήρξαμε υπεύθυνοι και αυτό πάλι θα πράξουμε όταν παραστεί ανάγκη», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όσον αφορά την τακτική της κυβέρνησης και τις διαπραγματεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση, λέει ότι «έχει καταλήξει, ένα σύντομο ανέκδοτο», προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στη συμφωνία που επίκειται, αφού «αυτά είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της πολιτικής και της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου».

Για την τροπολογία για την διαγραφή προστίμων

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι ακριβώς συνέβη με την τροπολογία για τη διαγραφή προστίμων από λαθρεμπορία, η οποία προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή, είπε: «Για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός πήρε πάνω του τροπολογία με χαριστική ρύθμιση για συγκεκριμένο επιχειρηματία. Φωτογραφική τροπολογία που χαρίζει πρόστιμα για λαθρεμπορία. Όλη η διαδικασία ήταν άθλια. Έβαλαν έναν βουλευτή να την προτείνει και οι υπουργοί να την αποδεχτούν δήθεν χωρίς να ξέρουν για ποιον πρόκειται. Όταν τους «τσακίσαμε» στη Βουλή κι αφού τους αναγκάσαμε να μετέλθουν και μεθόδους αλά Βενεζουέλα (ο Συριζαίος ειδικός γραμματέας της Βουλής έκλεισε τα μικρόφωνα ενώ μιλούσα, παραβιάζοντας δύο άρθρα του ποινικού κώδικα και καλυπτόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής), παραδέχτηκαν πως χαρίστηκαν σε συγκεκριμένο επιχειρηματία. Με επενδυτικές φιλοδοξίες στον χώρο των ΜΜΕ. Ίδιο τροπάριο με την ΣΥΡΙΖΑ bank και το ΣΥΡΙΖΑ channel. Κι επειδή η πλειοψηφία τους στη Βουλή είχε μουρμούρες και δυσανασχετούσε, ήλθε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πήρε την ευθύνη. Κατ' ουσίαν απέκτησαν κοινοβουλευτική φανέλα με το όνομα του επιχειρηματία. Το θέμα προφανώς δεν κλείνει. Η άλωση του χώρου των ΜΜΕ θα αποτραπεί. Και οι διαπλεκόμενοι ήδη στιγματίζονται».

«Εμείς δεν έχουμε απορρίψει καμία συνεργασία»

«Κάνετε σειρά ερωτημάτων, τα οποία εκτός από το ότι υποθέτουν απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί, δεν λαμβάνουν υπόψη τον κρισιμότερο παράγοντα. Τις ίδιες τις εκλογές, τη λαϊκή κυριαρχία. Εμείς έχουμε τοποθετηθεί στρατηγικά για αυτά», απάντησε στην ερώτηση του ΑΠΕ γιατί το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν προτιμά τη ΝΔ «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανέλαβαν την ιστορική τους ευθύνη και το δυσανάλογο κόστος της. Σταδιακά αποδέχθηκαν όλοι την πολιτική μας ως αναγκαία. Επομένως, είναι πρωτίστως παράλογο οι ανεύθυνοι και οι δημαγωγοί να μας μιλούν για υπευθυνότητα. Υπήρξαμε υπεύθυνοι και αυτό πάλι θα πράξουμε όταν παραστεί ανάγκη. Αλλά δεν είμαστε παράρτημα και παρακολούθημα κανενός. Ασκούμε αυτόνομη πολιτική και καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Είμαστε η αυθεντική αντιπολίτευση στη Βουλή. Και βέβαια, δεν έχουμε απορρίψει εμείς καμία συνεργασία. Τη ζητάμε από το 2011. Από όλους. Άλλοι την απέρριπταν μετά βδελυγμίας, μόνο και μόνο για να βρεθούν αυτοί στις καρέκλες της εξουσίας. Και μετά, δύο φορές, χωρίς καμία διαβούλευση, κανένα πρόσχημα, προχώρησαν σε μία ακατανόητη για τη λοιπή Ευρώπη κυβερνητική συνεργασία ετερόκλητων κομμάτων. Εμείς και τώρα τονίζουμε την ανάγκη συνεργασίας όλων των δημοκρατικών κομμάτων που έχουν φιλοευρωπαϊκό πρόσημο στις επιλογές τους. Στην πράξη. Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με βάση την αναπροσαρμογή των δυνάμεων, όπως ο λαός θα κρίνει, τώρα που έχει όλες τις πληροφορίες και τις συγκρίσεις. Τώρα, που είδε τις εναλλακτικές», συνέχισε ο κ. Λοβέρδος.

Για τις γαλλικές εκλογές

Σχολιάζοντας τα αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, εκτιμά ότι η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν είναι σημαντική για την Ευρώπη, αλλά και τη Σοσιαλδημοκρατία. Επισημαίνει ωστόσο ότι δείχνουν επίσης ότι ενισχύεται στην Ευρώπη ο ευρωσκεπτικισμός αλλά και η τάση απομονωτισμού και επιστροφής σε πολιτικές διαιρέσεις και εθνικές αντιπαλότητες. «Αυτό όχι απλά πρέπει να μας προβληματίσει, αλλά πρέπει να οδηγήσει σε νέες πολιτικές. Πιο αποτελεσματικές για τον μέσο πολίτη», τονίζει για να προσθέσει ότι ο Μακρόν είναι η σύγχρονη προοπτική της προοδευτικής παράταξης και ότι «ο ρόλος του ριζοσπαστικού Κέντρου είναι πολυτιμότερος από τις βερμπαλιστικές αριστερές στροφές».

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου