Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη στην Εθνική Τράπεζα για τη διατήρηση του θεσμού του ανταποκριτή στα Ψαρά

Αποτελεί εξαιρετικής εθνικής σημασίας ζήτημα για το ακριτικό νησί
Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος απέστειλε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης με σκοπό τη διατήρηση του θεμσού του ανταποκριτή Εσωτερικού στα Ψαρά......

Ο κ. Μηταράκης, εκτός των άλλων, τόνισε την εθνική σημασία της δραστηριοποίησης του θεσμού και την στήριξη των οικονομικών δραστηριοτήτων του τοπικού πληθυσμού, ενώ σημείωσε τις δυσλειτουργίες που συχνά εμφανίζει το υπάρχον ΑΤΜ.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Αξιότιμε κ. Φραγκιαδάκη,
Με έγγραφό της στις 20 Νοεμβρίου 2017, η Διοίκηση της Τράπεζας, γνωστοποίησε στην ανταποκρίτριά της στα Ψαρά, ότι καταργείται ο θεσμός του ανταποκριτή Εσωτερικού και ως εκ τούτου η σχετική θέση στο νησί, καθώς και στις Αστυπάλαια, Κύθνο και Κάσο.
Ο θεσμός του ανταποκριτή της Εθνικής Τράπεζας, λειτουργεί στα Ψαρά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αδιαλείπτως μέχρι σήμερα. Μέσω αυτού εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του νησιού, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν περιορισμένες γνώσεις και δυνατότητες χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών για τις τραπεζικές τους συναλλαγές. Επιπλέον, η λειτουργία του υπάρχοντος ATM είναι συχνά δυσχερής, λόγω προβλημάτων στην τροφοδότησή του με μετρητά και σε προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο.
Η δραστηριοποίηση της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαρά, αλλά και στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά είναι εξαιρετικής εθνικής σημασίας, καθώς συντελεί στην παραμονή του πληθυσμού και τη στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας. Ρόλο που διαδραμάτιζε διαχρονικά η Εθνική Τράπεζα, πέρα και πάνω από τον επιχειρηματικό της χαρακτήρα. 
Για τους παραπάνω λόγους και των αρνητικών συνεπειών που θα προκληθούν, σας παρακαλώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας να καταργηθεί ο θεσμός του Εσωτερικού Ανταποκριτή.
Με εκτίμηση,
Νότης Μηταράκης

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου