Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ο ιρακινός στρατός άνοιξε στην έρημο τρίτο μέτωπο εναντίον τζιχαντιστών

Ιράκ
Μετά την έναρξη την Πέμπτη μιας επιχείρησης από τις επαρχίες Σαλαχεντίν και Νινευή....


Οι ιρακινές δυνάμεις άνοιξαν σήμερα ένα τρίτο μέτωπο με στόχο να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από την έρημο, όπου κρύβεται, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός.


Μετά την έναρξη την Πέμπτη μιας επιχείρησης από τις επαρχίες Σαλαχεντίν και Νινευή, οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα νέα επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών από τη δυτική επαρχία αλ Άνμπαρ για να τους περικυκλώσουν.

«Ο ιρακινός στρατός και οι μαχητές των φυλών έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση βόρεια της Ράουα προς τη Μπάιτζι (στην επαρχία Σαλαχεντίν) και βόρεια της Κάιμ προς τη Νινευή», δήλωσε ένας από τους στρατηγούς που είναι υπεύθυνοι για την επιχείρηση. 
«Στόχος είναι να συναντηθούν με τις δυνάμεις που έρχονται από τη Νινευή και να καθαρίσει η έρημος ως τα σύνορα με τη Συρία, αλλά και να εντοπιστούν οι τρομοκράτες που έφυγαν από τις απελευθερωμένες πόλεις και έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην έρημο», πρόσθεσε.

Αφού έχασε τους τελευταίους μήνες όλες τις πόλεις και τα αστικά κέντρα που έλεγχε, το ΙΚ έχει περιοριστεί σε μια περιοχή της ερήμου στο δυτικό Ιράκ, κοντά στα συριακά σύνορα.
Από την πλευρά του ο Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντες, ο δεύτερος τη τάξει της παραστρατιωτικής οργάνωσης Χασντ αλ Σάαμπι, επεσήμανε ότι «η μάχη της ερήμου είναι πολύ σημαντική, διότι εκεί το Νταές μπορεί να επιτεθεί στις γραμμές άμυνάς μας από τη Συρία και να φτάσει στις επαρχίες Σαλαχεντίν, Κιρκούκ, Μοσούλη και αλ Άνμπαρ».

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε από τη Χασντ, ο Μουχάνες εξηγεί ότι η έρημος «είναι η τελευταία περιοχή που δρα στρατιωτικά το Νταές. Αυτό δεν σημαίνει ότι η οργάνωση αυτή έχει τελειώσει, διότι κάποια στοιχειά της εξακολουθούν να κρύβονται μεταξύ των αμάχων σε κάποια χωριά».

«Πρέπει να τα αναζητήσουμε στις περιοχές που απελευθερώθηκαν και να τα συλλάβουμε προτού ανακαταλάβουν τις πόλεις», τόνισε.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ελέγχουμε πλήρως την κατάσταση ασφάλειας, αν δεν έχουμε πλήρη έλεγχο των συνόρων με τη Συρία», υπογράμμισε ο Μουχάνες.

Μέχρι στιγμής έχουν καταληφθεί 100 χωριά και κωμοπόλεις, με τις ιρακινές δυνάμεις να έχουν καταφέρει να καταλάβουν αποθήκες όπλων, να κατασχέσουν πυρομαχικά και να εντοπίσουν παγιδευμένα αυτοκίνητα, εξήγησε ο ίδιος.

Εξάλλου ο Μουχάνες διευκρίνισε ότι η έρημος αποτελεί για τους τζιχαντιστές από επιμελητειακή άποψη κέντρο υποστήριξης και επικοινωνίας μεταξύ των μαχητών που βρίσκονται στη Συρία και αυτών στο Ιράκ.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου